VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan: U Kupu uvek moramo da budemo oprezni-ViktorRogan-

Viktor Rogan: U Kupu uvek moramo da budemo oprezni

Čukarički je već arhivirao derbi meč protiv Vojvodine, a u sredu od 13 časova počeće i takmičenje na trećem frontu, u okviru prve runde Kupa Srbije Brđani će gostovati Radničkom sa Novog Beograda (sreda, 13 časova). Iako se uveliko pripremaju sa duel sa članom Prve lige Srbije, još uvek su sveža sećanja na momenat sa kraja prvog poluvremena duela protiv novosadskog tima.

- Sve je bilo u senci povrede Vojina Serafimovića. Zaista je taj momenat i sve što se dešavalo nekoliko minuta posle toga izgledalo strašno. Nikad ranije nisam video uživo takvu povredu i iskreno se nadam da neću ni u budućnosti. Odmah sam pritrčao Voji, pomerio ga i okrenuo na bok i čim je naš medicinski tim ušao sklonio sam se, nisam mogao da gledam. Najbitnije je da nije bilo težih posledica i da će se Voja brzo vratiti na teren – kazao je desni bek belo-crnih Viktor Rogan, koji je potom nastavio:

- Ušli smo zaista dobro u utakmicu, u kratkom vremenskom intervalu napravili smo tri dobre šanse, dve je imao Janković, jednu Miladinović kad mu je u poslednjem trenutku pobegla lopta. I kad to nismo iskoristili, kao u nekim prethodnim susretima, usledila je kazna. Primili smo dva brza gola, prvi posle prekida. Znao sam da možemo da se vratimo i posle 0:2, a dodatno nas je ujedinila Vojina povreda, želeli smo i zbog njega da odigramo što bolje do kraja. Pokazali smo karakter i zasluženo osvojili bod.

Iako ima nepunih 21 godinu, Rogan je na terenu protiv novosadskog tima bio sa čak četvoricom mlađih igrača.

- Duga je sezona, igramo na tri fronta i rotacije su sasvim normalna stvar. Ko god da je na terenu, mora da da maksimum, i svakako je da ćemo svi morati mnogo bolje u nastavku sezone.

Prvi naredni ispit Čukarički će imati protiv Radničkog sa Novog Beograda.

- Izuzetno zahtevna utakmica, posebno posle evropskih i derbi utakmica u našem prvenstvu. Nemamo pobedu već pet mečeva u nizu, a sada će biti najvažnije da ozbiljno pristupimo utakmici, protiv rivala koji poseduje kvalitet i koji će sigurno biti motivisan, na domaćem terenu. Iznenađenja u Kupu su uvek moguća, jedno se već dogodilo. I mi smo se pre dve godine opekli upravo u prvoj rundi u Loznici, verujem da nam je sve to dobra opomena. Želimo da što dalje doguramo u Kupu Srbije, prelepo je bilo prošle godine u finalnoj utakmici, malo nam je nedostajalo da dođemo i do trofeja.

Posle meča protiv Radničkog, Brđanima slede vrlo teški dueli. Najpre, protiv TSC-a na Banovom brdu (nedelja, 15,30), potom Fiorentine u Leskovcu (četvrtak, 9. oktobar), pa derbi sa Partizanom u Humskoj pred reprezentativnu pauzu.

- Znamo šta nas čeka, ali zaista trenutno ne razmišljamo o tim mečevima. Kad prođe utakmica sa Radničkim, imaćemo tri dana da se spremimo za derbi sa ekipom iz Bačke Topole. A potom sve ostalo... – kazao je Rogan.

Komentari (0)

Napiši Komentar