VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljiv za kraj 2023. godine protiv Mladosti--

Čukarički ubedljiv za kraj 2023. godine protiv Mladosti

Čukarički – Mladost 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Endiaje u 7, 2:0 – Cvetković u 42, 3:0 – Miladinović u 70. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Danilo Nikolić. Pomoćnici: Nikola Đorđević i Nikola Obradović. Žuti kartoni: Sisoko (Čukarički), Tumbasević (Mladost). Crveni karton: Ćirković (Mladost) u 15. minutu.

ČUKARIČKI: Belić, Endiaje, Kovačević, Jovanović (od 86. Serafimović), Nikčević (od 82. Rogan), Sisoko (od 74. Stojanović), Kovač, Adžić (od 82. Sing), Miladinović, Ivanović (od 74. Janković), Cvetković.

MLADOST: Stamenković, Ćirković, Milošević, Joksimović, Varjačić, Tumbasević, Mirić (od 46. Žunić), Leković, Udovičić (od 61. Silue), Sremčević (od 85. Ćirić), Frajdej (od 46. Veličković)

Čukarički je pobedom protiv lučanske Mladosti zatvorio kalendarsku 2023. godinu. Sa ova tri boda tim sa Banovog brda će na zimsku pauzu otići na četvrtom mestu na tabeli Super lige Srbije. Sjajno su belo-crni odigrali čitav sustret, bili su dominantni tokom čitavog meča, a to su krunisali golovima Endijaea, Cvetkovića i Miladinovića za ubedljiv trijumf – 3:0.

Čukarički je u ranoj fazi meča došao do vođstva, u sedmom minutu posle greške odbrane Lučanaca Adžić je prebacio odbranu gostiju, a tamo se na ovoj utakmici prinudni desni bek Endijae sjajno se snašao, stigao je do lopte pre Stamenkovića i uspeo da ga savlada – 1:0. Osam minuta kasnije jedan od ključnih detalja utakmice, Ćirković je kao poslednji igrač odbrane oborio u kontranapadu Kovača, sudija je najpre pustio prednost, a posle pregledanog VAR snimka isključio desnog beka Mladosti.

Dobio je pritom Čukarički i slobodan udarac, Adžić je najpre pogodio živi zid, odbila se lopta ponovo do njega, a iz drugog pokušaja ofanzivni vezista Brđana zatresao je prečku. Usledile su šanse Cvetkovića i Ivanovića, ali je u oba navrata iskusni golman Mladosti Stamenković izašao kao pobednik. Odličnu priliku Čukarički je imao u 26. minutu, razmenili su Cvetković i Kovač dupli pas, a ovaj drugi je iz dobre pozicije sa 15 metara šutirao pored gola gostiju.

Šest minuta kasnije, Adžić je iz slobodnog udarca odlično dodao do Miladinovića, koji je vrlo dobro tukao sa 16 metara, ali je ponovo Stamenković spasao svoj tim. Mogao je Cvetković još u 40. minutu da se upiše u listu strelaca, ali tada nije bio precizan posle dodavanja Kovača. Ipak, četiri minuta kasnije, čini se iz teže pozicije, posle dobrog centaršuta Adžića, najmlađi igrač na terenu Cvetković glavom je sjajno zahvatio loptu, ovoga puta Stamenković je bio nemoćan – 2:0.

Slična slika viđena je u drugom poluvremenu, Brđani su koristili brojčanu nadmoć, a iz poseda dolazili su do prilika. Prvu u nastavku imao je Kovač, odlično je šutirao sa 18 metara, Stamenković je vrhovima prstiju odbranio, a lopta je potom pogodila stativu. U 50. minutu Ivanović je sjajno prošao po desnoj strani, ušao je u šesnaesterac i uputio loptu ka Adžiću, koji se na dva metra od gola Mladosti nije najbolje snašao. Koji minut kasnije Adžić je lepo centrirao sa leve strane, Cvetković je glavom zahvatio sad evet metara, ali je šutirao parvo u Stamenkovića.

Odlična prilika za Brđane i u 64. minutu, bila je to prelepa akcija, koju je udarcem sa 17 metara završio Adžić, koji je još jednom pogodio prečku. U 70. minutu evrogol Igora Miladinovića! Adžić je kratko dodao loptu do ofanzivnog veziste, koji je predriblao jednog protivničkog fudbalera, potom i drugog, a zatim je fantastičnim udarcem poslao loptu u rašlje Stamenkovićevog gola – 3:0.

Lučanci su prvi put ka golu rivala šutnuli u 79. minutu, učinio je to Žunić, ali je bio neprecizan iskosa sa leve strane, sa ivice šesnaesterca.Čukarički je u poslednjem meču u 2023. godini slavio pobedu protiv Mladosti iz Lučana, ubedljivim rezultatom, 3:0. Strelci golova su bili Ibrahima Endijae, Mihajlo Cvetković i Igor Miladinović. Brđani su na ovaj način polusezonu završili na četvrtom mestu na tabeli Super lige Srbije.

Komentari (0)

Napiši Komentar