VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan: Ostvarili smo cilj, sad su ambicije još veće-ViktorRogan-

Viktor Rogan: Ostvarili smo cilj, sad su ambicije još veće

Debitovao je Viktor Rogan za Čukarički u poslednjem meču sezone 2020/21. Uz njega je tada u ekipi koju je sa klupe predvodio sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Dušan Đorđević bila plejada mladih igrača sa Banovog brda, Đorđe Petrović, Uroš Drezgić, Jovan Lukić, Mihajlo Spasojević, Nikola Petković, Mihajlo Baić, Mitar Ergelaš, Dario Grgić...

Već naredne sezone mladi desni bek odigrao je 14 mečeva za Čukarički, a u prošloj je bio jedan od najkonstantnijih mladih igrača u stručnom štabu Dušana Kerkeza. Odigrao je Rogan 29 utakmica, postigao jedan gol, debitovao u Evropi...

- Pre svega, zadovoljan sam učinkom ekipe. I naravno činjenicom da smo ostvarili cilj, da smo se izborili za plasman u Evropu, i to sa pozicije koja nama garantuje evropsku jesen u grupnoj fazi. Na kraju, igrali smo i finale Kupa Srbije, a trofej nam je zamalo izmakao – sumirao je ukratko sezonu Rogan.

Vremena za odmor nije bilo mnogo, ali Rogan ističe da se raduje početku priprema, što sa mladom reprezentacijom, što sa klubom.

- Trenutno sam sa reprezentacijom na Ubu, a potom ću se priključiti pripremama Čukaričkog. Odmorio sam nedelju dana, prethodnih sedam dana sam već počeo da treniram, a mnogo će nam značiti i vreme koje ću provesti u dresu sa nacionalnim grbom sa mojim vršnjacima.

Mladi desnik bek Brđana ističe da je svaka utakmica u prethodnoj sezoni bila kao „malo finale“.

- Zaista je sezona imala epitet istorijske, zbog činjenice da će čak pet srpskih klubova igrati u Evropi, a najmanje tri u grupnoj fazi. Bilo je mnogo kvalitetnih timova, mnogo se njih borilo i za visok plasman i izlazak na međunarodnu scenu, bilo je neizvesno do samog kraja. Ako bih morao da izdvojim prelomne utakmice, to su bile one u drugom delu sezone, najpre protiv Mladosti u Lučanima, potom preokret na Brdu protiv kragujevačkog Radničkog i naravno dva vezana trijumfa protiv Partizana. A činjenica da je svaka utakmica bila bitna nama mladim igračima mnogo znači, znatno brže ćemo napredovati i steći neophodno iskustvo.

Pomenuo je već Rogan duele protiv Partizana, ali i finalni u Kupu Srbije sa Crvenom zvezdom, a potom se vratio na njih iz dodatnog razloga:

- To su rivali kvaliteta onih kakve ćemo imati u Evropi. Iz tih utakmica smo mnogo naučili, jasno nam je da uvek moramo da damo i više od svojih realnih mogućnosti. I naravno, videli smo da se svaka, pa i minimalna greška plaća, na taj način nam je i izmakao trofej u Kupu Srbije.

Čukarički će igrati u plej-ofu za Ligu Evrope 21. i 28. avgusta, a rivala će saznati na žrebu u Nionu 7. avgusta. Potencijalni protivnici su od Lugana, Olimpijakosa, Slavije Prag, pa do nešto slabijih timova.

- Mnogi pričaju da je bolje da igramo u Ligi konferencije, da će tu biti lakših rivala. Ali, ukoliko nam se ukaže šansa da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope, tu šansu sigurno nećemo propustiti – napomenuo je Rogan.

Prethodno, Brđane očekuju naporne pripreme.

- Posle uvodnog dela u Srbiji selimo se na Bled, gde smo bili i prethodne dve godine i gde imamo fantastične uslove. Imaćemo i vrlo dobre rivale, biće vremena do evropskih utakmica. Uostalom, očekuje nas i čak pet mečeva u Super ligi Srbije pre izlaska na međunarodnu scenu.

Rogan je trenutno sa mladom reprezentacijom Srbije na mini pripremama na Ubu.

- Mnogo će nam značiti ovih nedelju dana, da se dodatno zbližimo, da lakše prihvatimo zahteve novog selektora Đorđevića, sa kojim su mnogi od nas već sarađivali. Spremamo se polako za prvi meč protiv Azerbejdžana, potom nam slede dva duela na Ostrvu, sa Engleskom i Severnom Irskom. Već posle te tri utakmice videćemo gde smo, a ambicije su nam velike – naglasio je Viktor Rogan.

Komentari (0)

Napiši Komentar