VESTI FK Čukarički

Tedić: Znamo šta može da nam se desi ako potcenimo Banants-SlobodanTedić-

Tedić: Znamo šta može da nam se desi ako potcenimo Banants

Početak sezone za Čukarički nije mogao da bude bolji. Na Banovom brdu je savladan Banants (3:0), publika je ispunila tribine stadiona, a Brđani su pred širokim TV auditorijumom predstavili sijaset mladih igrača. Ovoga puta „odskočio“ je Slobodan Tedić, bez dileme igrač utakmice, ujedno i dvostruki strelac.

- Zaista smo lepo počeli sezonu, ostvarili važnu pobedu pred revanš u Jermeniji, osećaj je savršen. Do našeg prvog gola je bilo vrlo teško, stvarali smo i promašivali šanse. Banants se zatvorio, teško smo ih probijali u njihovih 16 metara. Na sreću, postigli smo gol pred kraj prvog poluvremena. Ali, svesni smo da u nekim narednim utakmicama moramo da poboljšamo realizaciju – nije bio u potpunosti zadovoljan Tedić.

Prošle polusezone zvanično najbolji mladi igrač Super lige prokomentarisao je potom situacije kod golova koje je postizao protiv Banantsa.

- Kod prvog gola sam video prostor, pokazao to rukom Luki Stojanoviću, a on mi je uputio izvrstan pas. Naš trener golmana Oliver Kovačević mi je pre meča naglasio da je golman Banantsa visok i da lošije brani niske lopte, zbog toga sam i šutirao nisko, ispostavilo se da sam pogodio. Kod mog drugog, a našeg trećeg gola, video sam da Bogosavac ide u prodor, polako sam pratio šta se dešava, potom kad je lopta krenula rekao sam Nikčeviću da se skloni, opet sam ciljao nisko, na sreću i tada sam pogodio mrežu.

Iako je pobeda protiv Jermena ubedljiva, iako Čukarički ima lep kapital, Tedić je svestan da plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope još nije overen.

- Daleko od toga da smo već u drugom kolu. Znamo šta može da nam se desi ako potcenimo Banants. Jednostavno, moraćemo da uđemo sa jednakom motivacijom kao što je to bio slučaj u prvom susretu na našem stadionu. Nećemo braniti rezultat u Jerevanu, želimo do pobede i ako je moguće da postignemo što više golova. Jermeni su tvrda ekipa, znaju da igraju fudbal, ujedno biće im sigurno lakše na domaćem terenu. Nama je ovde odgovaralo to što nam nisu izašli visoko, što su nas pustili da mi kreiramo igru.

Pohvalio je Tedić i beogradsku publiku, uz naglasak da se nada da će taj trend biti nastavljen u budućnosti.

- Baš je lep osećaj kad postignete gol i potrčite ka ispunjenim tribinama. Iskreno, nismo navikli da igramo u takvom ambijentu, a podrška nam mnogo znači. Na nama je da nastavimo da igramo lep fudbal, da pobeđujemo i da na taj način animiramo ljude da dođu na stadion na Banovom brdu.

Naglasio je potom još jednom Tedić da je ovo tek prvi meč u sezoni, za koju kaže da će biti duga i naporna.

- Ne treba da poletimo posle prve pobede. Probaćemo da igramo na svakom meču isto, ali opet pitanje je hoćemo li moći ovako protiv kvalitetnijih rivala. Opet, znamo da su trener i čitav stručni štab tu da nam kažu šta treba da radimo u svakom trenutku, oni će nas izvesti na pravi put. Treba da se ponašamo isto u svakom trenutku, bez obzira ko je rival, Crvena zvezda, Partizan ili neko treći.

Na treninzima je već bilo i „peckanja“ da je Tedić miljenik trenera, a mladi Novosađanin se na to samo osmehnuo.

- Veselinović mi je bio trener i u Vojvodini, tamo me je iz kadeta prebacio direktno u prvi tim. Ali, kao i kod svakog drugog šefa struke, na meni je da radim i dokazujem se, a rezultati će doći kao nagrada za uložen trud. Činjenica je naravno da najduže poznajem novog šefa struke našeg tima – rekao je Tedić, koji je potom dodao:

- Imamo podršku starijih igrača, koliko god da mi mlađi imamo talenta, bez iskusnijih prvotimaca teško bi došli do rezultata. Oni su tu da nas podignu, da nas ohrabre pred meč, privilegija je slušati savete od Puškarića, Docića, Belića...

Poznat je i termin meča prvog kola Super lige, Čukarički će u subotu, 20. jula od 20 časova na Banovom brdu ugostiti Napredak. - Iskreno, trenutno uopšte ne razmišljamo o toj utakmici, u fokusu nam je gostovanje u Jermeniji, uz želju da se plasiramo u drugo kolo i obezbedimo najmanje još dve evropske utakmice. Kad se to završi, okrenućemo se Kruševljanima – zaključio je Tedić.

Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Banantsa i Čukaričkog biće odigran u utorak, 16. jula u Jerevanu, od 17 časova po srpskom vremenu (19 po lokalnom), uz TV prenos na RTS-u. Pobednik ovog dvomeča igraće u drugom kolu, 25. jula i 1. avgusta, protiv boljeg iz susreta Molde (Norveška) - KR Rejkjavik (Island). U prvom meču Molde je slavio sa 7:1 u Norveškoj.

Komentari (0)

Napiši Komentar