VESTI FK Čukarički

Stefan Čolović: Vrlo bitna utakmica za Čukarički u Novom Sadu-StefanČolović-

Stefan Čolović: Vrlo bitna utakmica za Čukarički u Novom Sadu

Poslednji meč 29. kola Super lige biće igran u Novom Sadu. Čukarički će u goste Proleteru (ponedeljak, 18,30 časova). Biće to drugi uzastopni duel koji će Brđani igrati na stadionu “Karađorđe”, s obzirom das u pre reprezentativne pause gostovali Vojvodinu, tada su slavili trijumf – 2:1.

U međuvremenu, dvojica članova startne postave Asmir Kajević i Đorđe Petrović pronašli su inostrane angažmane, karijere će nastaviti u Kini, odnosno SAD-u. Stoga, duel protiv Proletera, ali i preostalih sedam u plej-ofu, biće prilika za neke nove momke da dokažu Saši Iliću i njegovom stručnom štabu da na njih može da se računa. Ekipu Proletera najbolje poznaje jedan od iskusnijih igrača, Stefan Čolović, koji je deo karijere proveo upravo u timu sa Slane bare.

- Krivo mi je zbog činjenice da je Proleter u situaciji da se bori za opstanak, jer je dobro vođen klub. Imali su dosta oscilacija ove sezone, igraju dobro, pa je usledio veliki pad forme. Znam da će imati ogroman motiv protiv nas, jer im je to jedna od bitnijih utakmica u prvenstvu. Lepe uspomene me vežu za Proleter, ali na terenu se to zaboravi. Želim im da ostanu u ligi, verujem da će to izboriti u plej-autu – kazao je Čolović.

Proleter ima nekoliko vrlo iskusnih igrača, njihov dres nose Kaluđerović, Tanasin, Ninković...

- Svi oni ostavili su ozbiljan trag u našem fudbalu, imaju više od 200 utakmica u Super ligi. Smatram ipak da je Čukarički spremniji i mlađi tim. Nisu Novosađani olako gubili utakmice. Očekujem tvrd meč i znam da neće biti lako. Opet, ako budemo igrali kao do sada teško da neko može da nas pobedi.

Čak i sa ozbiljnom bodovnom razlikom, na Banovom brdu smatraju da posao nije završen.

- Bitno je da sad pobedimo, slede nam u naredna četiri kola tri utakmice sa večitim rivalima, od toga dve protiv Partizana i jedna sa Crvenom zvezdom. Sa ovom pobedom možemo gotovo da osiguramo treće mesto – zaključio je Čolović.

Adut Brđana smatra da je za klub velika stvar kad se neko otisne u inostranstvo.

- Lepa je stvar da standardni igrači naprave dobre transfere. To je u suštini dobro za sve nas. U principu odlazak Kajevića i Petrovića nije ništa poremetio, to je stimulans i za druge. Rukovodstvo kluba radi dobar posao po pitanju prodaje igrača. Taj tandem nam je mnogo značio, ali možemo da nadomestimo to.

U Čukaričkom nisu imali dilemu, Stefanu Čoloviću ponudili su nastavak saradnje skoro godinu dana pre isteka ugovora. Novi glasi do kraja 2023. godine.

- Nisam se mnogo razmišljao oko produžetka saradnje, lako sam se dogovorio sa direktorima Matijaševićem i Grkinićem. Jedan od razloga je i trener Saša Ilić, sa kojim imam dobar odnos, kad se sve to skupi brzo se postigne dogovor. Lepa je stvar da klub čak godinu dana ranije želi da produži saradnju – objasnio je Čolović.

Komentari (0)

Napiši Komentar