VESTI FK Čukarički

Saša Ilić posle prvog meča u Turskoj: Čukarički ide u dobrom smeru--

Saša Ilić posle prvog meča u Turskoj: Čukarički ide u dobrom smeru

Čukarički je već drugog dana priprema u Antaliji odigrao prvu utakmicu, Brđani su bili na visokom nivou u duelu protiv ruskog drugoligaša Kubana, slavili su golom Nikole Čolića u 33. minutu. Šef struke belo-crnih Saša ilić bio je izuzetno zadovoljan posle pomenutog susreta.

- Rezultat nije bio primaran, ali je lepo kad se dobije. Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji smo igrali, kako smo izgledali na terenu, idemo u dobrom smeru. U prvom poluvremenu smo igrali sa jednom ekipom, u drugom sa sasvim drugom, u oba navrata je uglavnom sve bilo kako treba. Ponavljam, blizu smo onoga kako želimo da Čukarički izgleda – rekao je Ilić.

Kristijan Belić, momak koji je poslednji stigao na Banovo brdo, bio je među najboljima na terenu, ali Ilić nije želeo da priča o individualnom učinku.

- Ne pričam o pojedincima, zadovoljan sam kako je ekipa izgledala, izuzev možda nekoliko igrača, ali to ćemo ostaviti za neke naše interne razgovore, mogli su bolje. Generalno, način na koji smo izgledali u toj prvoj utakmici je dosta dobar.

Šef struke Brđana kratko je prokomentarisao i uslove za pripreme u Turskoj, na koje nije imao ama baš nikakvih zamerki.

- Fenomenalno! Teren, hotel, sve ostalo. Turci su zaista fantastični, igrao sam ovde dugo vremena, iskreno ne sećam se da sam na boljem terenu trenirao. Zahvalnost ide i Upravi kluba koja nam je omogućila sve potrebne uslove za pripreme na vrhunskom nivou.

Čukarički je gotovo kompletan došao u Antaliju. Ipak, kapiten Marko Docić moraće na lakšu operaciju, saigrače će sačekati u Beogradu.

- Ovde smo došli sa 29 igrača, danas će nam se priključiti i Mitar Ergelaš, koji je u međuvremenu dobio negativan nalaz na testu na koronu. U Beogradu su ostali Marko Docić, koji ipak mora na operaciju i Bojan Kovačević, koji se povredio na početku priprema. I naravno, imamo još nekoliko momaka koji su u BASK-u, a ovoga puta nisu sa nama na priprema, ali su naravno i dalje u konkurenciji, pratićemo ih kako igraju i treniraju.

Prelazni rok je počeo neuobičajeno mirno za Čukarički, osim sporazumnog raskida saradnje sa Mihajlom Baićem, nije bilo niti dolazaka niti odlazaka.

- U ovom trenutku imamo ekipu kojom sam zadovoljan. Što se mene tiče, neka ostanu na okupu. Videćemo šta će se dešavati, ukoliko dođe doba ponuda, Čukarički tom igraču svakako neće praviti nikakav problem, ali će klub brzo reagovati u tom slučaju.

Već dugo mediji pišu o eventualnom prelasku veziste Srđana Mijailovića u Partizan, interesovanje crno-belih potvrđeno je sa više strana.

- Tačno je, postoji interesovanje Partizana za Srđana Mijailovića. On je izuzetno bitan šraf u našoj ekipi, odličan momak i fantastičan igrač. Ne znam dokle su pregovori došli, voleo bih da ostane sa nama.

Među najtraženijim igračima u Čukaričkom je svakako napadač Đorđe Jovanović, najbolji strelac tima i treći strelac Super lige Srbije.

- Bilo bi dobro da ostane. Igrao sam sa njim, sad ima priliku da ga treniram. Verujte mi, još ranije sam video da je to jedan od najtalentovanijih napadača sa kojim sa igrao u mojoj ne tako kratkoj karijeri. Malo je “sredio” glavu i očekujem mnogo od njega - zaključio je Saša Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar