VESTI FK Čukarički

Saša Ilić: Da sam mogao da biram na početku trenerske karijere, izabrao bih Čukarički--SašaIlić

Saša Ilić: Da sam mogao da biram na početku trenerske karijere, izabrao bih Čukarički

Saša Ilić je i zvanično promovisan u šefa struke Čukaričkog. U prisustvu velikog broja medija utiske o novom treneru najpre je izneo tehnički direktor Goran Grkinić, koji je istakao veliko zadovoljstvo zbog dolaska legende srpskog fudbala na Banovo brdo.

- Čast nam je i zadovoljstvo što je Saša ilić novi šef stručnog štaba Čukaričkog. Saša je bio želja Galeta Obradovića, Vladimira Matijaševića i mene. Veoma mi je drago što trenerski put kreće baš iz našeg kluba i nadam se da ćemo zajedno imati pregršt uspeha – kazao je Grkinić.

Novi šef struke Brđana se najpre zahvalio Fudbalskom savezu Srbije, u kojem je bio angažovan do juče, a potom je govorio o belo-crnima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom. Zahvalan sam Fudbalskom savezu Srbije što mi je izašao u susret i nije napravio problem pri prelasku na Banovo brdo. Takođe, zahvalan sam rukovodstvu na ukazanoj prilici i potrudiću se da opravdam poverenje – rekao je Ilić na promociji, a potom je dodao:

- Da sam mogao da biram klub u ovom trenutku, to bi bio Čukarički. Sve se izdešavalo vrlo brzo. Imao sam jedan jedini problem, a to je rastanak sa Savezom, međutim naišao sam na potpuno razumevanje. Ovo je idealan klub za trenera na početku karijere. Odmah po završetku karijere sam upisao licencu, počeo da radim u Savezu, i prethodnih šest meseci bio deo stručnog štaba selektora Stojkovića.

Ilić je potom istakao da je će mu cilj biti da implementira prepoznatljivu igru, a da je uveren da će mu u tome pomoći najbliži saradnici u stručnom štabu Veličko Kaplanović, Milorad Peković i Oliver Kovačević.

- Nadam se da ću napraviti tim sa prepoznatljivom igrom. Protiv mnogih igrača sam imao priliku da igram i odlično ih poznajem. Sve su to talentovana deca i moj je zadatak da na najbolji način iskoristim njihov potencijal. Zadovoljan sam sa igračkim kadrom, ali ću u narednim danima u dogovoru sa direktorom matijaševićem odlučiti da li su potrebne promene i eventualna pojačanja.

Komentari (0)

Napiši Komentar