VESTI FK Čukarički

Šapić: U Jerevan putujemo kao da je bilo 0:0 u prvom meču-StefanŠapić-

Šapić: U Jerevan putujemo kao da je bilo 0:0 u prvom meču

Stefan Šapić je u Čukaričkom započeo svoju drugu deceniju. U klubu sa Banovog brda 203 santimetra visoki štoper je od 2009. godine, prošao je sve mlađe kategorije, a sada je neizostavni član startne postave Brđana. Za prvi tim je debitovao još 27. marta 2016. godine na gostovanju Mladosti u Lučanima, u igri je proveo šest minuta. Usledile su dve sezone na pozajmici u beogradskom Sinđeliću, gde je skupljao iskustvo u Prvoj ligi Srbije.

Šapić je jedan od igrača koji je obeležio prošlu sezonu u belo-crnom dresu. Baš kao što to obično biva, šansu je dobio slučajno, silom prilika, s obzirom da je iskusni Darko Puškarić pred duel sa novosadskim Proleterom imao visoku temperaturu. Presedeo je posle toga Šapić još sedam mečeva uzastopno na klupi, a potom je odigrao 25 poslednjih susreta u Super ligi, od toga 24 bez izmene! I na startu tekuće sezone, kod novog trenera, Šapić je bio starter protiv Banantsa.

- Prezadovoljan sam posle prvog meča u sezoni i pobede protiv Banantsa. Siguran sam da su i čitava ekipa, pa i stručni štab zadovoljni, igrali smo onako kako je trener od nas zahtevao. U prvom poluvremenu smo stvorili i više šansi nego što je to bio slučaj u drugom. Rečeno nam je da treba da igramo agresivno, da se ne povlačimo, da držimo tenziju između sebe, konstantno napadamo... Ispoštovali smo sve to, na kraju obezbedili lepu zalihu od tri gola prednosti pred revanš meč u Jerevanu – istakao je Stefan Šapić.

Visoki štoper Čukaričkog upozorio je da Banants ima svoje kvalitete, i da će njegovoj ekipi biti daleko teže u revanš susretu.

- Banants poseduje određeni kvalitet, znaju da zadrže loptu, povežu pasove, mogu da budu veoma opasni u kontranapadima. Iako nisu često prelazili na našu polovinu, našoj odbrambenoj liniji nije bilo lako protiv tako iskusnog tima, trebalo je zadržati maksimalnu koncentraciju tokom meča. Čitav naš tim, ne samo mi u odbrani, uspeli smo da ih neutrališemo – kazao je Šapić, koji se potom osvrnuo na revanš meč:

- Imamo lepu prednost, ali ponašaćemo se kao da je u prvom meču bilo 0:0. Bićemo oprezni, ali i u Jerevanu želimo da igramo svoju igru, agresivnu, napadačku i dopadljivu. Što se tiče vremenskih uslova, za koje kažu da će biti teški, to nas uopšte ne brine, spremni smo, profesionalci smo i na nama je da odradimo posao kako treba.

Jeste li spremni i za eventualne provokacije Jermena, bilo ih je čak i u prvom meču na Banovom brdu?

- Bilo je nekoliko takvih situacija, iskusna su i „namazana“ ekipa. Čekaće nas verovatno i pun stadion i rival koji posle 0:3 nema šta da izgubi.

Stadion na Banovom brdu je takođe bio prilično popunjen, što je dalo posebnu draž prvom meču u sezoni.

- Uh, jeste, baš smo bili iznenađeni kad je meč počeo. Kad bi bilo tako na svakom meču na našem stadionu, ubeđen sam da bismo igrali još bolje. Publika koja je bila na stadionu mogla je zadovoljna da ode kućama, a iskreno se nadam da će gledaoca biti sve više i više.

O eventualnom meču drugog kola kvalifikacija i izvesnom susretu sa norveškim Moldeom u Čukaričkom trenutno uopšte ne razmišljaju.

- Nije nam to još u mislima, tek smo odradili pola posla u prvom kolu. Ne razmišljamo ni o startu Super lige i subotnjem meču protiv Napretka, i to je daleko. Na nama je da za sada budemo pribrani u Jerevanu, da privedemo kraju uspešno dvomeč protiv Banantsa, pa da se okrenemo novim izazovima.

Šapić ima tek 22 godine, a u timu Čukaričkog je na granici između mlađih i starijih.

- S obzirom koliko mladih igrača ima u timu, a tu naravno spadam i ja, osećam se već kao „matorac“. Šalim se naravno, odigrao sam dobro prošlu sezonu, dobio mnogo na iskustvu i samopuzdanju. Sada se, eto, desi da i ja mogu da dam poneki savet. Uglavnom uvek gledamo da uživamo u igri, to je najbitnije – istakao je Šapić.

Kao jedan od najvećih aduta tima, Šapić je istakao činjenicu da je ekipa već duže na okupu.

- Za sada je otišao samo Mudrinski, od tima iz prošle godine nismo imali još Miladina Stevanovića, koji je povređen i Samuela Ovusua, koji tek treba da se vrati sa Kupa Afričkih nacija. Iz godine u godinu se sve više poznajemo, mnogo nam to znači, posebno pred evropske duele – istakao je Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar