VESTI FK Čukarički

Remi u derbiju kola između Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu--

Remi u derbiju kola između Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu

Čukarički – Vojvodina 0:0

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 1.050. Sudija:. Pomoćnici: Žuti kartoni: Aleksić (Čukarički), Đuričin, Đurić, Eze (Vojvodina).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić, Endijae, Kajević, Stojanović (od 54. Birmančević), Bogosavac, Ćirković, Ostojić (od 46. Puškarić), Šapić, Kovač (od 89. Aleksić).

VOJVODINA: Rockov, Saničanin, Topić, Matić (od 71. Nikolić), Petković, Drinčić, Đurić (od 59. Stojković), Bojić, Veselinović, Đuričin (od 71. Gemović), Eze.

Odličan fudbal, uz nekoliko dobrih šansi na obe strane viđeno je u derbiju 12. kola Super lige, ali se mreže u duelu Čukaričkog i Vojvodine nisu tresle – 0:0. Na taj način Brđani su sačuvali oreol nepobedivosti ove kalendarske godine na Banovom brdu, dok su Novosađani posle pet uzastopnih pobeda na strani došli do boda.

Tek u 20. minutu prvi pokušaj jednog od dva tima. Učinio je to centarfor Vojvodine Matić, pokušao je sa 16 metara, ali je Petrović bio odlično postavljen. Deset minuta kasnije uzvratio je Kajević, posle dodavanja Kovača lepo je ciljao donji, desni ugao golmana Rockova sa ivice šesnaesterca, ali je golman Vojvodine bio oprezan.

Sjajnu priliku u 34. minutu imao je nekadašnji igrač Čukaričkog Petar Bojić, koji je uz dosta sreće došao do lopte, potom je snažno šutirao sa deset metara, ali je bio neprecizan, lopta je prohujala pored Petrovićevog gola. Kako se poluvreme bližilo kraju, tako su Brđani bili sve opasniji.

Imali su i dve odlične prilike posle kornera. Najpre, posle prelepe akcije domaći su izigrali odbranu Vojvodine, ali je Stojanović na devet metara od gola rivala načinio potez više, dovoljno da Novosađani intervenišu. Potom, u 44. minutu još bolja prilika, Docić je ubacio loptu iz ugla sa desne strane, Tedić je glavom u padu šutirao, ali je Rockov refleksno odbranio.

Kako je počelo drugo poluvreme, odmah su domaći došli do prilike. U 47. minutu Stojanović je prelepo spustio loptu Kajeviću, koji je šutirao iz prve, ali je Rockov još jednom bio sjajan. Iznenada je Matić došao u šansu u 56. minutu, posle odličnog prodora i centaršuta Petkovića, ali je iz vrlo dobre pozicije šutirao visoko preko gola Čukaričkog.

U 61. minutu najbolja prilika za Vojvodinu, Drinčić je maestralno izveo korner, Topić je zahvatio loptu glavom, ali je Petrović sjajno odbio loptu, na koju je natrčao Veselinović, ali je šutirao preko gola. Tri minuta kasnije zicer za Tedića, Endijae je presekao loptu, dodao do centarfora Čukaričkog, koji je driblingom iznacio čuvara i šutirao sa 12 metara, ali je Rockov još jednom bio maestralan, izbio je loptu u korner.

U 68. minutu još jedna šansa za Tedića, posle idealnog ubacivanja Docića, ali je mladi napadač Čukaričkog šutirao preko gola Vojvodine. Četiri minuta kasnije sjajna prilika za Novosađane, Topić je sa 17 metara snažno tukao, Petrović je vrhovima prstiju zakačio lopta, koja je potom pogodila prečku.

Nešto kasnije dobro je šutirao i Gemović, ali je Petrović još jednom intervenisao. U 77. minutu slobodan udarac za Vojvodinu, sa 25 metara, snažno je tukao Drinčić, ali je bio za malo neprecizan. Probao je i Petković u 84. minutu, ali je lopta ponovo prohujala pored Petrovićevog gola.

Komentari (0)

Napiši Komentar