VESTI FK Čukarički

Ognjen Vranješ: Sa Čukaričkim sam sve dogovorio u pet minuta--

Ognjen Vranješ: Sa Čukaričkim sam sve dogovorio u pet minuta

Posle 13 godina Ognjen Vranješ se vratio u srpski fudbal. Sada već iskusni, 33-godišnji štoper potpisao je ugovor sa Čukaričkim, na taj način postao je najveće ovosezonsko pojačanje kluba sa Banovog brda.

Igrač bogate karijere, koji je nastupao u Moldaviji, Rusiji, Turskoj, Španiji, Grčkoj i Belgiji, iza sebe ima i učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu sa selekcijom Bosne i Hercegovine, biće od velikog značaja belo-crnima. Po potpisivanju ugovora Vranješ se odmah priključio ekipi, sa kojom je odradio mini pripreme na Divčibarama, tokom reprezentativne pauze.

- Najiskrenije, sve sam se dogovorio sa Čukaričkim u pet minuta. Dosta dugo poznajem sportskog direktora Vladimira Matijaševića, sarađivali smo dok je bio u Napretku, znamo se i iz perioda u atinskom AEK-u. Kazao je šta želi od mene, ja sam rekao šta su moje želje od ekipe. A to je da pokušamo da ostvarimo rezultat kao prošle godine, da Čukarički ponovo igra Evropu. Da je bio lakši žreb možda bi sada klub bio u grupnoj fazi Lige Evrope, ali ni Liga konferencije nije loša za ovu ekipu – kazao je Vranješ, koji je potom dodao:

- Lično, želeo sam što teže rivale. Slobodno mogu da kažem da je grupa na nivou Lige Evrope, iako se radi o takmičenju koje je po rangu jednu stepenicu ispod. Odlična je stvar što ćemo se izmeriti protiv takvih timova, u svaki meč ući ćemo sa velikim motivom.

Ognjen je potom govorio o prvim utiscima u Čukaričkom.

- Pre svega, istakao bih sjajnu organizaciju kluba, u to sam se lično uverio kad sam došao na razgovore sa čelnim ljudima Čukaričkog. Ekipa je mlada, zbog toga sam i došao, da pokušam da ih izvedem na pravi fudbalski put, da im pomognem da svoj ogroman potencijal pretoče u kvalitet. Do sada se tokom karijere iskreno nisam susreo sa tolikim brojem mladih igrača u jednoj ekipi. Bio sam i ja u njihovoj ulozi, najbitnije je da slušaju – kazao je Vranješ.

Ognjen se potom prisetio svog prethodnog boravka u srpskom fudbalu.

- Došao sam prilično mlad u Crvenu zvezdu, sa 18 godina. Tada taj klub nije bio baš u najboljoj situaciji, ali ispunio sam svoj dečački san. Sve što je bilo mimo toga, sve što je bilo loše, to sam zaboravio.

Promenio je Vranješ mnogo klubova i zemalja posle odlaska iz Crvene zvezde, a na pitanje gde mu je bilo najlepše, nije imao dilemu.

- Četiri i po godine sam se zadržao u atinskom AEK-u, bio sam zamenik kapitena, osvojio trofej prvaka Grčke. Taj klub mi je najviše prirastao srcu, tako će i ostati do kraja karijere.

Sa ponosom ističe i godine provedene u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- To sam definitivno precrtao. Bilo je nekih nefudbalskih stvari, zbog kojih sam otišao. Želim im svu sreću. Takođe, u ovim godinama više mi odgovara kad je pauza da provedem vreme sa najmilijima. Svakako je to period karijere koji mi je veoma drag, igrao sam za Bosnu i Hercegovinu osam-devet godina, svaki sekund proveden na terenu i van njega bio je sa velikom željom, igrao sam srcem za tu reprezentaciju, imam tu dosta drugara...

Istakao je Vranješ da je srpski fudbal prilično napredovao, o čemu govori broj klubova u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

- Vidim da su se, pored Crvene zvezde i Partizana, TSC i Čukarički izdigli iz proseka, da su klubovi koji streme ka Evropi, ne smem da zaboravim ni Vojvodinu. Ti klubovi su napravili korak napred, to je dokaz da ne treba sve da se vrti oko Zvezde i Partizana.

Vranješ je iz lože stadiona u Pančevu posmatrao svoje nove klupske drugare u remiju protiv Železničara (2:2).

- Mladi su momci, sa njima mora da se priča, a oni moraju da shvate da moraju mnogo da rade. Ako to ne urade, neće od njih biti ništa, svaki meč će biti kao onaj u Pančevu. Ipak, treba uzeti u obzir da je igrano na veštačkoj travi, kad izađem na takav teren „ne znam da hodam“. Neka se ta utakmica zaboravi, spremamo se za duel protiv Crvene zvezde, čeka nas mukotrpan rad. Ima još mnogo da se igra, nije ovo neki veliki zaostatak, dosta je bodova u igri. Bitno je da budemo pravi na terenu, bez toga nema uspeha – istakao je Vranješ.

Na kraju, Vranješ se osvrnuo na period proveden u poslednjem klubu, turskom Hatajasporu.

- Status kluba je bio zamrznut posle razornog zemljotresa, sad su nastavili da se takmiče. Turski šampionat je, po mom mišljenju, jedan od pet najjačih u Evropi trenutno. Dovoljno je samo da pogledate njihove ovosezonske rezultate na međunarodnoj sceni – zaključio je Vranješ.

Komentari (0)

Napiši Komentar