VESTI FK Čukarički

Nikola Stanković: Dolazak u Čukarički je iskorak za mene--

Nikola Stanković: Dolazak u Čukarički je iskorak za mene

Posle Nemanje Ćalasana, Ze Marija, Filipa Samurovića, Luke Subotića, Nenada Filipovića i Vukašina Jovanović, Čukarički je angažovao i vezistu Nikolu Stankovića, koji je došao iz Crvene zvezde. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije potpisao je ugovor sa Brđanima na tri godine, a potom se odmah priključio ekipu na pripremama na Bledu.

- Utisci po dolasku u Čukarički su fenomenalni. Već na dočeku sam shvatio da nisam pogrešio u izboru. Poznajem ekipu, imao sam prilike da igram u Super ligi prethodne dve godine. Verujem da nam predstoji uspešan period i da ćemo dodatno podići lestvicu kad su u pitanju rezultati kluba – kazao je Stanković.

Mladog centralnog vezistu su u klubu dočekala dobro poznata lica iz reprezentacije, član stručnog štaba Aleksandar Petrović, ali i saigrači Viktor Rogan, Igor Miladinović i Uroš Drezgić.

- Nisam želeo ni sa kim da pričam o dolasku u Čukarički, sve dok posao nije okončan. Imao sam u podsvesti da će se sve biti kako treba, ali niko od njih nije znao da ću doći. Saigrači koje poznajem iz reprezentacije javili su mi se kad je postignut dogovor i poželeli mi dobrodošlicu – kazao je Stanković.

Imao je sa kim da se konsultuje Stanković i u Crvenoj zvezdi, u koju su se sa pozajmice Čukaričkom vratili Zoran Popović i Vladimir Lučić.

- Stigao sam u Sloveniju direktno iz Rusije. Lučić i Popović su mi tamo pričali sve najbolje o klubu. Čuo sam samo pozitivne reči, da je fenomenalnna sredina i da u klubu poštuju dogovor. Smatram da je za mene prelazak u Čukarički veliki iskorak i nemam sumnju da ću napredovati u novoj sredini. Imao sam nekoliko ponuda, ali smatram da je u ovom periodu najbolja opcija Čukarički. Od malih nogu sam želeo da idem tim putem, ostvario mi se san i presrećan sam što sam ovde. Bio sam u mlađim kategorijama Čukaričkog na probi, ali se tada nije poklopilo da dođem.

Na činjenicu da će se za minute boriti sa Markom Docićem, Sambu Sisokom, Stefanom Kovačem i Igorom Miladinovićam, fudbaler rođen 2003. godine gleda iz pozitivne perspektive.

- Gledam sebe i fokusiran sam na napredak, individualni i timski. Ne gledam na saigrače kao konkurenciju već se vodim motom, „svi za jednog, jedan za sve“. Naše je da pružimo maksimum, a trener je taj koji će izabrati tim – rekao je Stanković.

Komentari (0)

Napiši Komentar