VESTI FK Čukarički

Nenad Mirosavljević: Da budemo uz rame večitim rivalima--

Nenad Mirosavljević: Da budemo uz rame večitim rivalima

Nenad Mirosavljević je bio vidno zadovoljan posle uvodnog dela priprema na Zlatiboru. Pohvalno je sportski direktor Čukaričkog govorio o uslovima koje ekipa ima na srpskoj planinskoj lepotici, sa akcentom na teren „Švajcarija“, smeštaj i uslugu u hotelu „Buket“.

- Za sada sve ide po planu, ono što je najbitnije svi igrači su zdravi, kao i kompletan stručni štab. Pridržavamo se svih instrukcija i preporuka Vlade Republike Srbije, kao i osoblja hotela „Buket“, u kojem smo smešteni. Nosimo maske, koristimo dezinfekciona sredstva... Moram da pohvalim i uslove koji su dosta dobri, teren na kojem treniramo, hotel... – kazao je Mirosavljević, koji je potom nastavio:

- Vodimo računa pre svega o zdravlju igrača. Situacija je delikatna u čitavoj zemlji. Momci su dobili preporuke da što manje idu do centra Zlatibora, da ne budu u kontaktu sa drugim ljudima, zbog predostrožnosti.

Početak prvenstva predviđen je za prvi dan avgusta, Mirosavljević se nada da odlaganja neće biti.

- Situacija se menja bukvalno iz dana u dan. Iskreno se nadam da će Super liga početi na vreme, da će se sve smiriti u dogledno vreme, ali ne možemo da budemo sigurni u to. Već smo bili u situaciji da prekidamo prvenstvo, ako se to ponovo dogodi, bilo bi problematično, da ne kažem pogubno.

Iako su na Banovo brdo stigla tek dva pojačanja, dobar deo prelaznog roka je time već odrađen.

- Za sada su od novajlija tu Nemanja Tošić i Danilo Pantić, neće biti još mnogo dolazaka. Možda jedan, eventualno dva, to je za ovaj prelazni rok. Mislim da možemo da budemo i više nego zadovoljni urađenim. Svima je poznat kvalitet Danila Pantića, biće veliko pojačanje za nas. Takođe, Tošić je ponikao u Crvenoj zvezdi, odigrao je prilično dobro u Mačvi, smatram da će i on biti pojačanje.

Dolazak zvučnog pojačanja, zvanično igrača Čelzija, jasno govori o visokim ambicijama sa kojima će Čukarički ući u novu sezonu.

- Pokušavamo da budemo uz rame večitim rivalima. Naše ambicije su poznate, iz godine u godinu se ne menjaju, eventualno mogu da budu veće. Dolazak Pantića je dokaz tome, cilj je da se pre svega oslanjamo na našu školu, a ako dolaze pojačanja, moraju da imaju izuzetan kvalitet. Naša škola je među najboljim u državi, imamo veliki broj talentovanih igrača – istakao je Mirosavljević.

Transfer Slobodana Tedića u Mančester siti dodatno je povećao ionako zavidan renome koji je Čukarički sticao prethodnih godina. Ujedno, to je putokaz mladim igračima šta mogu da očekuju na Banovom brdu.

- Tedić je mlad igrač koji je imao odličnu sezonu iza sebe, napravio je verovatno transfer snova. To će sigurno biti velika satisfakcija za sve mlade igrače, treba da budu svesni da će igranjem u Čukaričkom skrenuti pažnju velikih evropskih klubova na sebe.

Još jedno veliko priznanje iz prošle sezone je nagrada za gol godine, koja je otišla u ruke Luke Stojanovića, sada prvotimca MLS ligača Čikago fajera.

- To je svakako veoma lepo. Luka je zaslužio da njegov gol bude proglašen najlepšim u sezoni. Drago nam je da je to učinio kao igrač Čukaričkog.

Ipak, svi ciljevi u prošloj sezoni nisu ostvareni, izostao je plasman u Evropu. Priznao je to i Mirosavljević:

- Evropa će nam sigurno nedostajati. To je bio naš cilj pred početak sezone, nismo uspeli da ga ostvarimo, timene možemo da budemo zadovoljni. Igranje u Evropi je veliki motiv za sve igrače, na radaru su i skeneru mnogih drugih klubova u tom slučaju.

Novi sistem takmičenja, sa čak 20 klubova, biće novina i za Čukarički.

- Biće drugačije, posle dosta godine imaćemo veliki broj klubova u ligi. Broj utakmica će manje-više biti isti, konkretno imaćemo meč više u Super ligi. Mala nepoznanica su klubovi koji su ušli u elitu, ali samim ulaskom pokazali su da imaju kvalitet. Videćemo u kojim će sastavima ti timovi igrati, kakva će pojačanja dovesti. Sigurno je da nikom neće biti lako protiv tih ekipa.

Za kraj, Mirosavljević je naglasio da se nada da će VAR tehnologija uskoro „zaživeti“ na srpskim terenima.

- Iskreno se nadamo da će biti tako. Od početka smo bili zagovornici VAR tehnologije. To bi donelo manji pritisak na sudije. Kod nas je bila situacija da se digne velika prašina kad sudija pogreši, priča se odmah da li je to bilo namerno... Sigurno je da se sa ovim sistemom povećava regularnost – zaključio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar