VESTI FK Čukarički

Milan Savić: Veoma smo motivisani za meč protiv Crvene zvezde-MilanSavić-

Milan Savić: Veoma smo motivisani za meč protiv Crvene zvezde

Šok terapija je pozitivno delovala na fudbalere Čukaričkog. Brđani su na debiju Saše Ilića na mestu šefa struke slavili ubedljiv trijumf na gostovanju Radničkom 1923 u Kragujevcu (3:0). Jedan od najboljih pojedinaca na tom susretu bio je ofanzivni vezista belo-crnih Milan Savić, koji je u igru ušao u šestom minutu, umesto povređenog Stefana Čolovića.

- Meč sam počeo na klupi za rezerve, ali uvek morate da budete spremni. Sticajem okolnosti u igru sam morao vrlo brzo, zaista mi je žao zbog Čolovićeve povrede, odlični smo drugari. Svi moramo da budemo podređeni timu, da budemo spremni kakvu god ulogu da dobijemo, da li od starta meča ili poslednjih pet minuta. Osećao sam da ću tokom susreta u Kragujevcu dobiti priliku, ispostavilo se da je to bilo mnogo ranije, na kraju se odlično završilo, postigao sam gol, osvojili smo važna tri boda – kazao je Milan Savić, strelac trećeg pogotka u trijumfu nad Kragujevčanima.

Radnički je na startu sezone, iako novajlija u Super ligi, pokazao da može da bude vrlo neugodan po svakog rivala.

- Pratili smo ono što su uradili na startu sezone, ozbiljno smo ih shvatili, tako se i pripremali za utakmicu. Znali smo i kakav nas ambijent očekuje u Kragujevcu, srećom na vreme smo postigli golove, smirili i publiku i rivala, i na kraju rutinski priveli meč kraju za važna tri boda.

Bio je ovo debi Saše Ilića i novog stručnog štaba Čukaričkog.

- Na nama igračima je bilo da im olakšamo, koliko god je to moguće. Naravno, već tokom prvih treninga videli smo da od njih možemo mnogo da naučimo, da možemo mnogo da napredujemo tokom zajedničkog rada. Imali smo ogroman motiv, igrali smo i za novog trenera, ujedno želeli da se vratimo na pobedničku stazu.

Saša Ilić je tokom prvog intervjua na mestu šefa struke istakao da će forsirati bržu igru.

- Videli smo kako se igra u Evropi, to je fudbal na višem nivou u odnosu na našu ligu. Tokom mečeva u Ligi konferencija jasno nam je bilo da je potrebno da ubrzamo igru, na žalost na terenima širom Srbije je sasvim drugačije. Trudićemo se da i u tom segmentu rastemo tokom sezone.

Savić je do sada odigrao 35 mečeva za Čukarički, u Kragujevcu je postigao sedmi pogodak u belo-crnom dresu. Prvenca se rado seća, po prvi put je za Brđane pogodio 11. septembra 2020. godine, upravo protiv narednog rivala, Crvene zvezde.

- Naravno da se sećam tog pogotka, mada smo tada izgubili sa 3:1. I sada ćemo igrati na Banovom brdu, nadam se drugačijem, povoljnijem ishodu. Očekujem dobru utakmicu protiv Crvene zvezde, koja igra možda i najbolji fudbal u domaćim okvirima. Možemo da im se suprotstavimo, iako imamo nekoliko povređenih igrača, ali smo pokazali da sve može da se nadoknadi.

Pristali biste da ne postignete gol, a da Čukarički slavi u derbiju kola?

- Naravno, sve za pobedu, sve za dobrobit ekipe.

Hoće li biti emocija protiv bivšeg kluba?

- U fudbalu ne sme da bude posebnih emocija, ali ipak sam bio šest-sedam godina u Zvezdi. Emocija svakako ima, ali opet ne previše. Svako od nas će pružiti maksimum u narednom susretu.

Kojim ishodom biste bili zadovoljni u nedelju?

- Znamo protiv koga igramo, ali nikad nisam išao na bod, nikad se nisam zadovoljavao nerešenim ishodom. Dobar rezultat bila bi pobeda, ne samo protiv Zvezde, već i u svakom meču koji budemo igrali ove sezone.

Savić je pozvao navijače da ispune stadion i da im pomognu u duelu protiv Crvene zvezde.

- Atmosfera je uvek dobra kad igramo na Banovom brdu protiv velikih rivala, bilo da se radi o evropskim mečevima, ili duelima protiv večitih rivala. Pozivam i naše navijače da na pomognu, da nas bodre, obećavamo im veliku borbu i dobar fudbal protiv Zvezde.

Savić je u međuvremenu ponovo dobio poziv za nastup u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- Ovo je druga-treća godina ove generacije, konstantno sam tu, ali svaki put kad dobijem poziv, lep je osećaj. Čekaju nas dve zahtevne utakmice, protiv Republike Irske i Švedske, obe u Zenici... Trudiću se da igrama u Čukaričkom i mladoj reprezentaciji dođem i do poziva za „A“ selekciju Bosne i Hercegovine. Što se tiče klupskih ambicija, želimo ponovo da budemo u tri-četiri najbolja tima i da probamo da ponovimo istoriju, da osvojimo Kup Srbije – zaključio je Milan Savić.

Komentari (0)

Napiši Komentar