VESTI FK Čukarički

Marko Šarić: Paklena konkurencija u Čukaričkom, borim se za minutažu-MarkoŠarić-

Marko Šarić: Paklena konkurencija u Čukaričkom, borim se za minutažu

Na prvom prijateljskom meču koji je Čukarički igrao protiv Tjumena Marko Šarić je postigao evrogol sa 25 metara, na drugom protiv Gornjika nad njim je skrivljen jedanaesterac, na trećem sa Uralom bio je jedan od najagilnijih. Napadač rođen u Zemunu pre 20 godina očigledno je željan igre, ali je ujedno i svestan paklene konkurencije koju ima među belo-crnima.

- Moja prirodna pozicija je centralni napadač, tu igram od malena, a mogu dobro da obavim posao i na krilu i iza napadača. Jasno mi je da je konkurencija u Čukaričkom paklena, ali na to gledam sa pozitivne strane. Sve nas to tera da naporno treniramo. Ovusu je na boku, gore su Mudrinski i Tedić, sve odlični igrači. Na meni je da pokušam da se izborim za svoju minutažu – rekao je Marko Šarić, napadač Čukaričkog.

Brđani su u predgrađu Limasola odigrali tri prijateljska meča, zabeležili su jednu pobedu i dva remija. Šarić ističe da rezultat ipak nije u prvom planu.

- Svakako da ne zapostavljamo ni taj deo priče, ali najbitnije je da se dobro pripremimo za nastavak sezone, da najbolji budemo u završnici šampionata, i potom plej-ofu, ujedno da svi ostanemo zdravi, da se neko ne povredi. I da probamo da se izborimo za Evropu – rekao je Šarić, koji još dodaje:

- Odigrali smo dobro sva tri meča, vrlo je bitno što nismo izgubili ni jedan meč, iskreno sam zadovoljan. Svi smo dobili šansu, za sada je sve po planu, dobro treniram, dobro radim, trudim se, pa ćemo videti koliku ću minutažu dobijati.

Tokom jeseni Šarić se nije naigrao, ali nije „klonuo duhom“. O tome govori i činjenica da je spreman da ponovo ode na pozajmicu, ukoliko u klubu procene da je tako najbolje.

- Imao sam samo jedan nastup, logično je da razmišljam o pozajmici. Ne znam još u koji klub i da li ću uopšte otići na pozajmicu. U mojim godinama je najbitnije da igram, ali videćemo još do kraja prelaznog roka. Na meni je da se trudim, videćemo šta će se dešavati u budućnosti. Bio sam već u IMT-u, prošle godine sam na zimu otišao tamo na pozajmicu, super sam se snašao. Koristim priliku da se zahvalim ljudima u tom klubu, vreme provedeno sa njima mi je mnogo značilo.

Šarić je potom podsetio na svoje fudbalske početke.

- Počeo sam kao klinac, u školi fudbala „Kej“ u Zemunu, pa sam bio u školi fudbala „Altina“. Potom godinu dana u Zemunu, odakle sam došao u Čukarički, još u pionirskoj konkurenciji. Dakle, na Banovom brdu sam već dugi vremenski period, prošao sam čitav omladinski staž. Čukarički je jedan od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovaniji klub u Srbiji, sa sjajnom omladinskom školom. Mladi igrači se brzo „guraju“ u prvi tim, što mi se veoma sviđa, svake godine imamo dobar tim, borimo se za Evropu. Svaki igrač ima odlične uslove ovde za napredak, mislim da je ovo najbolja moguća odskočna daska za igrače mojih godina – kazao je Šarić, uz dodatak da je uz njega sada u prvom timu još nekoliko momaka koji su produkt omladisnke škole Čukaričkog:

- Sa mnom su u prvom timu Šapić, Veličković, Đorđević, golman Petrović... To je ekipa koja je osvojila Omladinsku ligu Srbije, ekipa koja je igrala UEFA Ligu mladih, sjajna generacija.

Šarić potiče iz sportske porodice. Njegov otac drži Školu fudbala „Altina“, gde su ovim sportom počela da se bave i njegova dva mlađa brata.

- Moj otac drži Školu fudbala „Šarić“ na Altini, tu su i moja dva mlađa brata. Jedan od njih je sada prešao u IMT, drugi radi sa tatom. Tu je oko 150 dece. Koliko mi vreme dozvoljava, odem i ja tamo, pomognem koliko mogu – zaključio je Šarić.

Komentari (1)

  • Milorad Stepanov
    Bravo Marko za tebe ,ti si pravi primer klincima kako treba biti uporan i istrajan u tome sto radis . Naravno veliko bravo i za tvoju porodicu i za tvog oca oni su tvoja prava podrska . Puno srece .

Napiši Komentar