VESTI FK Čukarički

Luka Đorđević: Bićemo sve bolji i bolji u nastavku sezone-LukaĐorđević-

Luka Đorđević: Bićemo sve bolji i bolji u nastavku sezone

Posle pet mečeva u Omladinskoj ligi Srbije Čukarički je ostvario četiri pobede, uz jedan poraz. Dovoljno da ekipa koju sa klupe predvodi Pavle Delibašić bude u vrhu lige, odmah iza IMT-a i Partizana. Na listi strelaca izdvojila su se dva imena, sa po pet golova najbolji strelci Omladinske lige Srbije su Mihajlo Cvetković i Luka Đorđević. Prvi je prošlog ponedeljka debitovao za prvi tim, postigao je i gol za izjednačenja, dok je Đorđević bio najzaslužniji za trijumf u goleadi protiv Grafičara (5:3), postigao je het-trik.

- Vrlo smo loše startovali, primili gol u prvom minutu, ali smo pokazali karakter, uspeli brzo da se vratimo u meč. Na kraju je sve ispalo kako treba, ostvarili smo važnu pobedu, posle prethodnog poraza od IMT-a. Osvojili smo bitna tri boda, sledi nam meč protiv kragujevačkog Radničkog, pa dva derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde – istakao je trostruki strelac u duelu sa Grafičarom Luka Đorđević, koji je još dva puta pogađao u meču protiv novobeogradskog Radničkog.

Đorđević se potom osvrnuo na dosadašnji učinak ekipe, a prokomentarisao je i kakve su lične i klupske ambicije.

- Odradili smo vrlo dobre pripreme na Zlatiboru, bili odlični na turniru u Lučanima uoči početka sezone. Dobro smo krenuli i u prvenstvu, osim tog jednog meča protiv IMT-a. Ali, verujem da ćemo tek sada uhvatiti onu pravu formu i da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Jasno nam je da su u Čukaričkom ambicije uvek najveće, uz želju da što više nas uskoro bude u prvom timu. Lično, cilj mi je da postignem što veći broj golova i da uvek dam doprinos ekipi – kazao je Đorđević, koji je potom nastavio:

- Imamo izuzetnu ekipu, sa mnoštvom kvalitetenih pojedinaca. Ipak, pre svega smatram da nas krasi izuzetna hemija, odlična atmosfera u svlačionici. I ponavljam, siguran sam da možemo mnogo bolje od ovoga.

Nedavno je Mihajlo Cvetković debitovao za prvi tim Čukaričkog, Đorđević je istakao da je ponosan zbog saigrača iz omladinskog tima.

- Izuzetno mi je drago zbog njega. Gledali smo meč protiv Železničara, potom mu naravno čestitali na debiju i na golu. Cvetković nam je najbolji primer da dobrim radom na svakom treningu i mi ostali možemo da se nadamo da ćemo uskoro debitovati za prvi tim.

Podsetio je momak rođen u Požarevcu 2006. godine na svoje fudbalske početke.

- Oni su vezani za školu fudbala „Bambi“ u rodnom Požarevcu. Potom sam sa devet godina otišao u Crvenu zvezdu, gde sam se zadržao šest godina, a put me je dalje odveo u Čukarički. Bilo je i ranije mogućnosti da dođem na Banovo brdo, ali se to dogodilo kad sam napunio 15 godina, prvi trener mi je bio Lazar Popović u mlađim kadetima.

Na pomen fudbalskog idola Luka nije imao dilemu:

- Definitivno, Kristijano Ronaldo, zbog neverovatnog mentaliteta i svega što radi u prethodnih 20 godina u svetu fudbala. Ima 38 godina, i dalje prvi dolazi, a poslednji odlazi sa treninga. Pokušavam da sledim njegov primer, siguran sam da se rad isplati.

Jedan od ciljeva ovog momka je i poziv u nacionalnu selekciju Srbije.

- Igrao sam za pionirsku selekciju Srbije pre nekoliko godina. Nadam se da bih dobrim igrama mogao ponovo da zaslužim poziv u nacionalnu selekciju u mom godištu.

Kao i svaki član omladinskog tima i Đorđević se nada da bi uskoro mogao da zaigra za seniore, a ističe da mečeve prvog tima redovno prati.

- Gledam svaki meč prvog tima, želja mi je da uskoro i sam budem deo te ekipe. Ako bih morao da izdvojim jednog igrača kojeg posebno volim da gledam, to je svakako Đorđe Ivanović. Još uvek ne znam koja mu je jača noga, leva ili desna, odlično „napada dubinu“, sviđa mi se njegov stil igre – kazao je Đorđević.

Komentari (0)

Napiši Komentar