VESTI FK Čukarički

Krunić: Sve zasluge idu na račun igrača, zaslužili su ovo što im se dešava--

Krunić: Sve zasluge idu na račun igrača, zaslužili su ovo što im se dešava

Veliku pobedu, desetu prvenstvenu u sezoni, ostvario je Čukarički posle preokreta u poslednjih 15 minuta duela protiv Rada. Nastavili su Brđani sa dobrom serijom rezultata, još od duela protiv Partizana, a trener Simo Krunić bio je vrlo zadovoljan.

- Čestitam obema ekipama, bila je ovo prava takmičarska utakmica, piuna svega. Imali smo mi svoje šanse, oni svoje, možda je nešto veći broj prilika bio na našoj strani. Svakako je bilo teško pobediti izuzetno kvalitetnu ekipu Rada, dobro su igrali, dobro su stajali na terenu. Pretili su nam čitavu utakmicu, i kad smo mi držali loptu. Ulogu favorita nismo prihvatili, iako je ona bila na našoj strani, s obzirom da smo znali da je Rad opasna i neugodna ekipa. Na našu sreću, uspeli smo da dođemo do pobedonosnog gola u finišu meča - kazao je Krunić, koji je potom dodao:

- Čestitam mojim igračima na svemu što su postigli do sada, ovo je ekipa koja se vraća iz bilo kakvog rezultata, imaju karakter, druže se, imaju dobru atmosferu. Mladi igrači su odlično uklopljeni, tako da sav uspeh ide na njihov račun, zaslužili su sve što su postigli. Ipak, ovo je fudbal, kontinuitet mora da se nastavi. Čeka nas meč protiv Mačve, utakmice koje su prošle se zaboravljaju. Nećemo toliko razmišljati o rezultatiu, već o odnosu prema igri.

Naglasio je trener belo-crnih da njegov tim nije potcenio rivala, uz komplimente na račun Radovih kvaliteta.

- Nismo razmišljali da je utakmica unapred dobijena, ozbiljno smo se pripremali za Rad. Ušli smo dobro u utakmicu, imali smo dve-tri šanse, a protivnik je iskoristio svoju, potom je i Mladenović imao strašan volej. Bili su vrlo opasni, mi Rad nikad ne potcenjujemo. Mojim igračima nemam šta da zamerim, nikome ne mogu da kažem da se nije borio, da nije trčao. Pokušavamo da prenesemo igračima da nikoga ne smeju da potcene, da svaku utakmicu igraju kao da je evropska, ili protiv Crvene zvezde ili Partizana, jedino takav pristup može da nas dovede tamo gde želimo. I da smo izgubili od Rada ili igrali nerešeno, igračima ne bih imao gotovo ništa da zamerim, borili su se do poslednjeg minuta - zaključio je Krunić.

Komentari (2)

  • Branko Nikolić
    Čuka me je ''kupio'' svojom igrom, igrači svojim ponašanjem i požrtvovanošću, a Sima Krunić je preskroman. Svaka izmena igrača na Banovom brdu mu je bila savršena.
  • Janja Krunic Matic
    Skromnost te uvijek krasila... Imao si od koga i da je naslijedis...

Napiši Komentar