VESTI FK Čukarički

Južnoafrikanac Sing novi član Čukaričkog, ugovor na dve godine--

Južnoafrikanac Sing novi član Čukaričkog, ugovor na dve godine

Posle štopera Ognjena Vranješa i napadača Sandeja Adetunđija, Čukarički je pred debitantski nastup u grupnoj fazi Lige konferencije angažovao još jednog igrača. Radi se o Južnoafrikancu Luteru Vesliju Singu, koji igra na poziciji krilnog napadača, sa Čukaričkim je potpisao ugovor na dve godine.

Sing je rođen 1997. godine, a njegov talenat nije ostao neprimećen u Evropi, prvi klub sa Starog kontinenta koji ga je angažovao bio je švedski GAIS. Potom je bio u portugalskoj Bragi, igrao je u još nekoliko timova u ovoj zemlji. Prethodne dve godine bio je član danskog Kopenhagena. Sing je nastupao za selekcije Južnoafričke Republike do 20 i do 23 godine, a 13 puta nosio je i dres seniorske reprezentacije, postigao je i tri gola.

- Želeli smo da ojačamo konkurenciju na svim pozicijama u timu. Videli smo u prethodnom periodu, posebno u duelima protiv Olimpijakosa šta nam nedostaje, reagovali smo dovođenjem trojice igrača koji imaju kvalitet. Vranješ je prilično iskusan, biće nam od velike koristi na terenu i u svlačionici, dok će Adetunđi biti zamena za Badamosija. Sing ima 26 godina, iskustvo igranja u Evropi i sa te strane neće mu biti potrebno mnogo vremena da se prilagodi. Doneće nam brzinu, ima i reprezentativno iskustvo na zavidnom nivou i sigurno će zaoštriti konkurenciju. Svu trojicu novih igrača ćemo registrovati za nastup u Ligi konferencije – kazao je sportski direktor Matijšević, koji je potom dodao:

- Do 15. septembra i isteka prelaznog roka u Srbiji ima još vremena, ukoliko bude bilo potrebe ili se pojavi neki zanimljiv igrač, sigurno ćemo reagovati.

Komentari (0)

Napiši Komentar