VESTI FK Čukarički

Igor Miladinović posle debija za Čukarički: Vrhunski osećaj...-IgorMiladinović-

Igor Miladinović posle debija za Čukarički: Vrhunski osećaj...

Čukarički je slavio pobedu na poslednjem gostovanju u sezoni, i to ubedljivu protiv Vojvodine u Novom Sadu – 3:0. Meč na stadionu “Karađorđe” bio je lišen rezultatskog imperativa, ali su Brđani mnogo toga dobili. Prekinuli su negativan niz, ostvarili trijumf posle dužeg vremena, ujedno i promovisali plejadu mladih igrača. Među njima i debitanta u prvom timu Čukaričkog, Igora Miladinovića.

- Vrhunski osećaj je debitovati za prvi tim. Pre dve godine, dok sam bio još kadet, u jednom intervjuu sam izjavio da mi je to cilj, iskreno nisam očekivao da će se sve dogoditi tako brzo. Stručni štab mi je pre meča kazao da ću imati priliku da odigram deo meča protiv Vojvodine, nisam očekivao da će to biti čitavih pola sata – kazao je Miladinović.

Na terenu je popularni Džin bio među najboljima, a Čukarički je u finišu meča sa još dva gola potvrdio trijumf protiv Vojvodine.

- Svi u stručnom štabu su mi rekli da se samo opustim, da igram kako inače umem, bez ikakve tenzije. Veliku dozu adrenalina sam osetio još na klupi, prvi meč pred većim brojem navijača... Ali, kad sam kročio na teren, sve je bilo lakše. Kako i ne bi, kad je pored mene bio kapiten Marko Docić, on me je “vodio” kroz utakmicu. A ona je bila odlična po nas. Niti jednog trenutka tempo nije padao, imao sam priliku da osetim tu razliku između omladinskog i seniorskog fudbala na konkretnom primeru.

Pored Miladonivića, šansu protiv Vojvodine dobilo je još nekoliko momaka koji su prošli Omladinsku školu Čukaričkog.

- Svi se dosta dobro poznajemo, igrali smo ili barem trenirali zajedno. Zato nam je i bilo mnogo lakše. Iza mene je vrlo dobra sezona u omladinskom timu, iskreno nisam ni tu očekivao da ću baš toliko igrati, da će biti i golova u toj meri. Na meni je da nastavim da se trudim, da se namećem, očekuju me još jedne pripreme sa prvim timom. Presrećan sam razvojem situacije – kazao je Miladinović.

Isticao je Miladinović ranije da mu je idol Mesi, ali priznaje da više ne gleda Barselonu kao pre.

- Bez Mesija je to drugi tim. Sada više volim da gledam Lacio, pre svih Sergeja Milinković-Savića i Luiza Alberta.

Za vezistu Čukaričkog nije bilo odmora, po povratku iz Novog Sada produžio je u Staru Pazovu, gde se priključio Omladinskoj selekciji Srbije pod komandom Aleksandra Jovića.

- Čast je i veliko zadovoljstvo biti deo reprezentacije Srbije. Očekuje nas drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, nadam se da ćemo biti uspešni. Dobre sezone u klubovima su iza svih nas, sada je trenutak da u dresu sa nacionalnim grbom pokažemo koliko smo napredovali – istakao je Miladinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar