VESTI FK Čukarički

Igor Miladinović: Biće Čukarički bolji posle pauze-IgorMiladinović-

Igor Miladinović: Biće Čukarički bolji posle pauze

Čukarički je posle meča sa Crvenom zvezdom, najbolje duele ove jeseni odigrao u prethodnih nedelju dana. Bila su to dva derbi duela, u grupnoj fazi Lige konferencije protiv Fiorentine i u okviru Super lige Srbije protiv Partizana. U oba su belo-crni poraženi, italijanski tim slavio je u Leskovcu sa 1:0, u meču u Humskoj Partizan je slavio sa 2:1.

- Velika šteta. Partizan nam je pravio velike probleme u prvom poluvremenu, tada su bili bolji rival i to je činjenica. Ipak, u nastavku meča smo mi bili rival koji se pitao, nismo više dozvoljavali neke greške u sredini terena, bili smo agresivnije, mogli smo da postignemo i više od tog jednog izjednačujueg gola. Žao nam je što na kraju nije bilo nerešeno, takav ishod bi bio pravedan. Verujem da će nam se sve to vratiti u nastavku sezone – rekao je Igor Miladinović, strelac fantastičnog gola za Čukarički u Humskoj.

Srećan je omaleni vezista zbog pogotka u Humskoj, ali nije bio zadovoljan krajnjim ishodom.

- Video sam kad je lopta krenula ka Sandeju Adetunđiju, utrčao sam u dubinu, očekivao sam ovakvu akciju. Nije mi bilo teško da ubacim loptu u mrežu. Emocije i adrenalin su bili neopisivi. Bilo mi je drago, jedino što nam je kasnije taj pogodak Partizana pokvario utisak – kazao je Miladinović.

Čukarički je ponovo počeo da stvara veliki broj prilika, ali je realizacija i dalje ispod očekivane.

- Svakako svi želimo da postignemo gol. Istina je da smo promašili dosta šansi, počev od meča protiv Voždovca, a kažnjeni smo zbog toga u bukvalno svakom meču. Protiv Novog Pazara sam i ja promašio veliku šansu. Verujem da ćemo popraviti realizaciju u narednom periodu.

Pred odlazak na reprezentativnu pauzu Čukarički je, sa utakmicom manje u odnosu na rivale, tek na devetom mestu.

- Od dolaska u Čukarički ne sećam se da smo bili ispod četvrtog mesta. Ipak, dešavaju se padovi. Pogledajte velike klubove, Čelsi i Ajaks. Nas jedna pobeda vraća u vrh. Siguran sam da krećemo uzlaznom putanjom posle pauze.

Igranje u Evropi je očigledno mladoj ekipi Čukaričkog uzelo danak.

- Raspored je gust, četvrtak, pa vikend, počeo je i kup. Imamo, međutim dosta igrača, nekako se menjamo. Nema puno vremena za odmor, ali iskoristićemo pauzu na najbolji mogući način.

Koliko vam znače evropske utakmice, činjenica je da igrate protiv velikih klubova i sjajnih fudbalera.

- Pomažu svakako. Igra se dosta brže u Evropi, kod nas je malo slabiji ritam. Jedino je šteta što nemamo dobar rezultat, malo smo u krizi, ali ćemo se vratiti – kazao je Miladinović.

Do kraja grupne faze Lige konferencije ostala su dva meča Brđanima, prvo sa Ferencvarošem u Leskovcu, pa potom i Genkom u Belgiji.

- Mislim da možemo do nekog boda u Evropi. Imamo kvalitetne igrače. Za razliku od većine klubova, nemamo iskustvo koje oni imaju u grupnoj fazi, ali možemo da igramo sa svima. Verujem da ćemo i protiv Ferencvaroša da osvojimo neki bod u grupi – zaključio je Miladinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar