VESTI FK Čukarički

Igor Matić: Saša Klajić novi trener kadeta, Klinčarski ostaje u klubu--NikicaKlincarski

Igor Matić: Saša Klajić novi trener kadeta, Klinčarski ostaje u klubu

 Omladinci Čukaričkog počeli su sa pripremama za prolećni deo sezone, šef stručnog štaba Veličko Kaplanović izvršio je prozivku u nedelju, a do 22. januara radiće na stadionu na Banovom brdu. Potom sledi deo priprema koji će omladinci odraditi na Kipru, zajedno sa prvim timom, u Limasolu će boraviti do 6. februara.

- Izvršena je prozivka omladinaca, odrađeni su pregledi, počeli su i sa treninzima. Generalno, zadovoljan sam kako je ekipa koju predvode Veličko Kaplanović i Vladimir Bulatović izgledala. Bilo je malo problema na startu, ipak igramo Omladinsku ligu sa mlađim momcima, za razliku od većine drugih ekipa. Kako je vreme prolazilo, momci su bili sve bolji, a to se manifestovalo i rezultatima. Istakao bih pre svih Radojičića i Ignjatovića, momke koji su nešto iskusniji, njihovo prisustvo je mnogo značilo za napredak ekipe. Siguran sam da će i iz pove generacije biti momaka za prvi tim Čukaričkog, što je i naš osnovni cilj – kazao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

Omladinci će na Kipru odigrati četiri prijateljska meča, prva tri protiv seniorskih timova. Najpre će im rival 26. januara biti litvanski Kauno Žalgiris, potom 30. januara rumunski Mierkuera, zatim 2. februara protiv Čeških Buđejovica. Poslednji rival biće im vršnjaci kiparskog APOEL-a, 5. februara.

- Omladinci imaju odlične protivnike, koji će sa prvim timom sada već tradicionalno odraditi deo priprema na Kipru. Ostaje momcima da se dobro pripreme i da nastave da napreduju, sve u cilju da što više momaka stasa za prvi tim. Sa omladincima će na pripreme putovati i šestorica kadeta, Petković, Ajdar, Grgić, Miladinović, Denić i Spasojević, to su momci koji su uveliko zakoračili i u mlađe reprezentativne kategorije.

Kad već pominjemo kadete, tu je došlo do promene trenera, Nikicu Klinčarskog će na mestu šefa struke zameniti Saša Klajić, dobro poznato lice na Banovom brdu.

- To je novi-stari trener, Saša Klajić je već bio u Čukaričkom. Ugovor smo potpisali do kraja sezone. Iskreno, nisam bio u potpunosti zadovoljan kako je sve funkcionisalo u ovoj generaciji, za koju smatram da je ubedljivo najbolja u Srbiji, po talentu i individualnom kvalitetu. Takođe, sa Nikicom Klinčarskim smo postigli dogovor da do kraja ugovora, tačnije do leta, ostane u klubu, uz zajedničku procenu da najviše može da nam pomogne u individualnom radu. A bez toga se zaista teško postižu dobri rezultati u radu sa mlađim kategorijama.

Komentari (0)

Napiši Komentar