VESTI FK Čukarički

Igor Matić: Partizan je favorit, ali želimo dobar rezultat u Humskoj--

Igor Matić: Partizan je favorit, ali želimo dobar rezultat u Humskoj

Nisu na Banovom brdu imali mnogo vremena da analiziraju utakmicu protiv Fiorentine, sigurno najbolju u koju je Čukarički odigrao u Evropi ove sezone. Još se nisu slegli utisci posle odličnog meča belo-crnih u minimalnom porazu od italijanskog tima na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu, ali šef struke Igor Matić želeo je da istakne da ima dosta razloga za optimizam posle tog duela.

- Igrali smo dobro, pre svega defanzivno, mislim da smo ostavili dobar utisak protiv Fiorentine. U odbrani smo bili na visokom nivou, kompaktni. Ono što je nedostajalo je svakako bolja igra u ofanzivi, da smo imali malo bolji i mirniji pas, napravili bi još problema Firoentini. Kad se osvrnem još jednom na tu utakmicu, ostaje samo žal što naša dobra igra nije krunisana boljim rezultatom. Ali, ipak smo igrali protiv sjajnog tima, prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja – podsetio je Matić, koji je potom dodao:

- Na nama je da žestoko radimo u narednom periodu. U fudbalu je na terenu najbitnije donošenje odluka igrača, one treba da budu najbolje moguće u datom trenutku. I to je detalj na koji moramo da obratimo mnogo pažnje u narednom periodu.

Čukarički ide iz derbija u derbi, posle Fiorentine već u nedelju od 19 časova tim sa Banovog gostovaće Partizanu na Topčiderskom brdu, u okviru 15. kola Super lige Srbije.

- Partizan u poslednje vreme igra veoma dobar fudbal. Imaju 12 uzastopnih pobeda u Super ligi i to je za svako poštovanje. Imali su dosta problema na početku sezone, dok su igrali i kvalifikacije za Ligu konferencije, ali su se potom konsolidolavali. Dobro su vođeni, individualno i timski su na visokom niovu i svesni smo da nas očekuje veoma zahtevna utakmica. I naravno, jasno nam je da je u ovom trenutku Partizan po svemu favorit u predstojećem meču.

Čukarički je bio desetkovan protiv Fiorentine, kakvo je kadrovsko stanje pred duel protiv Partizana u Humskoj?

- Imali smo trening oporavka u petak, u subotu ćemo odraditi i taj jedini pripremni trening pred meč protiv Partizana. Za nas je najvažnije da vidimo u kakvom su stanju igrači, na osnovu toga ćemo praviti i tim, uz želju da ostvarimo dobar rezultat u Humskoj. Sigurno ćemo biti bez Marka Docića, koji je još uvek prehlađen i povređenog Miladina Stevanovića. Dobra stvar je da su Adžić i Tomović odradili ceo trening, Subotić se vraća posle pauze u Evropi, videćemo za ostale igrače.

Veliki dobitak za Čukarički je povratak Vukašina Jovanovića na teren, posle osam meseci pauze zbog teške povrede.

- Drago mi je da se Vukašin vratio posle dužeg vremena. Već smo mnogo puta pričali o njegovim ljudskim i fudbalskim kvalitetima. Ali, moramo da budemo oprezni sa povratkom, devet meseci nije igrao fudbal, a opet, vratio se protiv ovako kvalitetenog tima. Polako sa Jovanovićem, od njega očekujemo da od priprema bude sto odsto spreman. Sada idemo korak po korak, samo njegovo prisustvo na terenu je od ogromnog značaja

Vratio se potom šef struke belo-crnih još jednom na ekipu Partizana, uz naglasak na strane igrače.

- Partizan svakako ima sjajne domaće prvotimce, i one starije i one mlađe. Ali, očigledno je da su pogodili sa strancima, to su igrači koji su dovedeni da prave razliku i oni upravo to čine. Sklapali su tim u hodu, a uspeli su da dovedu veoma dobre igrače. Kanute i Kalulu su igrali u Francuskoj, Sveerina u Holandiji, Saldanja je plaćen 1,2 miliona, Zahid je došao iz Turske, prethodno je bio najbolji igrač APOEL-a. I naravno, Natho koji je dugo godina u Partizanu, lider je ekipe. Svi ti momci imaju individualni kvalitet, pa je Paritzan pobeđivao i kad bi imao problema. A tu bih se vratio na ono što sam rekao na početku razgovora, ovi momci imaju kvalitete da mogu jednim potezom da naprave razliku, a to je sve povezano sa donošenjem najboljih odluka i prepoznavanju situacija – kazao je Matić, koji je još želeo da doda:

- Takođe, prednost Partizana je što ne igraju utakmice na tri-četiri dana, mogu na miru da rade, uz veliki fond igrača koji imaju, lakše im je pripreme utakmice u domaćem šampionatu. Opet, mnogo je lepo igrati u Evropi, za to se svi borimo i najiskrenije želim Partizanu da naredne sezone ponovo bude u grupnoj fazi nekog od međunarodnih takmičenja, taj klubu to i zaslužuje.

Posle duela protiv Partizana uslediće pauza, čini se za Čukarički u najboljem mogućem trenutku.

- Verujte mi, o tome uopšte ne razmišljam u ovom trenutku, fokus je samo na utakmici protiv Partizana. Pokazali smo u Leskovcu da imamo kvalitete, sada će biti najbitnije da uđemo u meč u Humskoj onako kako mi to možemo. Potom će biti malo vremena da se oporavimo, ali već 22. igramo protiv Napretka u Kruševcu zaostali meč – zaključio je Matić.

Komentari (0)

Napiši Komentar