VESTI FK Čukarički

Igor Matić: Ostanite kod kuće, da svi izađemo zdravi iz ove situacije--

Igor Matić: Ostanite kod kuće, da svi izađemo zdravi iz ove situacije

Sportske aktivnosti sa uvođenjem vanrednog stanja stale su i na Banovom brdu, a o sportu sada malo ko i razmišlja. Ipak, u Čukaričkom su se organizovali u skladu sa preporukama stručnjaka, uz rad od kuće. Po uzoru na prvi tim, sve mlađe selekcije belo-crnih, od omladinaca pa do onih najmlađih, dobili su nedeljne programe rada, sa snimljenim vežbama.

- U kontaktu sam sa svim trenerima Omladinske škole i našim koordinatorom Đorđem Aćimovićem. Oni su opet na vezi sa decom, a u svim kategorijama u klubu ih imamo čak 250. Ono što je trenutno najvažnije, svi su dobro, svi su zdravi, poštuju propise i svojim postupcima daju primer ostalima – kazao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog, koji potom dodaje:

- Sve generacije su dobile programe rada od kuće na sedmičnom nivou, svaki dan sprovode ono što im je preporučeno, rade po tom programu. Kondicioni treneri su snimili vežbe i poslali ih momcima preko „vajber grupa“. Takođe, ko je u mogućnosti, ide i na trčanje, rade se vežbe snage... A onda treneri podnose meni izveštaje na tri-četiri dana. Nemamo izbora, za sada moramo da radimo ovako, najbitnije je da svi izađemo zdravi iz ovoga što nas je zadesilo.

I Matić je istakao da o sportu malo ko razmišlja, bez obzira što su sve mlađe generacije Brđana bile u vrhu tabele u takmičenjima u kojima su nastupale.

- Zaista je o tome teško pričati u ovim okolnostima, čak je i bespredmetno. Vidimo šta se dešava u svetu, treba da budemo strpljivi i disciplinovani, da se pridržavamo svih uputstava, da bismo što pre ovo sve prebrodili. A kad se to završi, vratićemo se redovnim aktivnostima. Iskreno, već smo se svi uželeli posla, ali sada ima mnogo bitnijih stvari.

Direktor Omladinske škole Čukaričkog otkrio je kako provodi dane tokom vanrednog stanja.

- Zaista je neobična situacija, niko nije mogao ovo da predvidi. Ali, treba naći i pozitivne stvari u svemu ovome. S obzirom na prirodu posla, često sam bio odsutan od porodice, tako da sada provodim vreme sa njima. Naravno, nikom ova situacija nije dobro došla, ali treba ostati pozitivan i prilagoditi se – kazao je Matić.

Pre tačno 21 godinu počela je NATO agresija na SR Jugoslaviju, tada je takođe šampionat prekinut. Ipak, osim toga, teško je napraviti paralelu.

- Jedino slično je što se šampionat nije igrao, ali smo mi za vreme bombardovanja organizovali ligu na nivou Beograda, ja sam tada bio u Zemunu. Pored nas, igrali su Crvena zvezda, Partizan, Železnik, OFK Beograd... Bila je to takozvana „ratna liga“, koja nam je pomogla da preguramo teško vreme. Naravno, nezgodno je porediti taj period sa ovim sada, situacija je potpuno različita. I tada je bilo vanredno stanje, ali smo mogli da se družimo, da budemo na terenu kad nije vazdušna opasnost, sada je to nemoguće. Tada je takvo stanje trajalo tri meseca, nadamo se da će sve sada sve brže završiti. Ali, ponavljam, sve od nas zavisi, treba da ostanemo kod svojih kuća i da pratimo šta nam govore državni organi i stručnjaci.

Matić je napomenuo i da se čuje sa prijateljima u inostranstvu, posebno u Francuskoj, gde je nastupao za Kaen.

- Imam prijatelje tamo, u kontaktu sam sa nekima od bivših saigrača. Nezgodna je situacija, posle Italije i Španije, Francuska je najviše pogođena ovim virusom. Mere zaštite su slične kao kod nas, takođe im sve to teško pada, a imaju naravno i mnogo više zaraženih nego kod nas. Opet, koliko čujem, trude se da ispoštuju sve propisane mere.

Na kraju, direktor Omladinske škole Čukaričkog je još jednom uputio apel svima u Srbiji:

- Ne treba biti mnogo pametan u ovim situacijama, samo bih još jednom zamolio sve da ostanu kod svojih kuća i da se poštuje struka, pa da svi izađemo zdravi iz ove situacije.

Komentari (0)

Napiši Komentar