VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Tradicionalno teško gostovanje u Surdulici, ali želimo da nastavimo pobednički niz-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Tradicionalno teško gostovanje u Surdulici, ali želimo da nastavimo pobednički niz

Čukarički je ove sezone sjajan na gostujućim terenima. Brđani su slavili pet trijumfa na strani, do pobeda su dolazili protiv Radničkog 1923 (3:0), Napretka (2:1), TSC-a (2:1), Metalca (3:0) i Spartaka (2:1). Ipak, najteže gostovanje u bližoj istoriji za belo-crne je u Surdulici protiv Radnika. Čukarički na jugu Srbije ima tek jednu pobedu, protiv Radnika su Brđani slavili samo u decembru 2020. godine, pogotkom Vinsenta Ezea, sada prvotimca Šahtjora iz Soligorska. Prethodno, Brđani nisu slavili u pet susreta protiv Radnika u Surdulici u Super ligi Srbije.

- Dobro se sećam tog meča, ni tada nije bilo lako. Poveli smo u ranoj fazi meča, imali prilike da možda i ranije rešimo pitanje pobednika. Kad već to nismo učinili, u finišu susreta imao sam dosta posla, a i sreća nas je pogledala. Uvek je teško u Surdulici, sigurno će tako biti i sada – upozorio je Đorđe Petrović, čuvar mreže Čukaričkog.

Na klupi Radnika su šef struke Dušan Đorđević i njegov pomoćnik Miloš Lukić, koji su sa dosta uspeha radili na Banovom brdu.

- Sigurno je da nas bivši šef dobro poznaje. Ali, neće to biti presudno, ovo je utakmica kao i svaka druga, pobedićemo ekipa koja bude bolje ušla u meč, ekipa koja bude koristila prilike. Ne verujem da će ih biti mnogo na teškom terenu u Surdulici, zbog toga je na nama da naše šanse iskoristimo. Isto tako, nadam se da ćemo mi u odbrani odraditi svoj deo posla, pa bi u tom slučaju ekipi bilo neuporedivo lakše.

Petrović je zadovoljan zbog činjenice da je Čukarički stabilan na trećem mestu, sa 11 bodova više u odnosu na prvog pratioca, ekipu Vojvodine.

- Lep je pogled na tabelu, ali još ništa nismo uradili. Za sada je sve kako treba, iskreno bilo je i rezultata ostalih timova koji su nam išli u korist. Opet, najviše je do nas, igramo dobro, pobeđujemo, osvajamo bodove. U seriji smo od tri trijumfa, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Isto tako, svesni smo da će svaki meč do početka plej-ofa biti izuzetno zahtevan, s obzirom da posle gostovanja Radniku čekamo TSC, potom imamo dva vezana gostovanja u Novom Sadu Vojvodini i Proleteru, pa ćemo ugostiti Partizan. Raspored nije lak, moramo da se potrudimo da osvojimo što više bodova i da zadržimo zalihu pred početak doigravanja – istakao je Petrović.

Čuvar mreže Čukaričkog zadovoljan je i trenutnom formom ekipe, kao i činjenicom da je ekipa sjajno reagovala posle poraza u prvom prolećnom kolu na gostovanju Crvenoj zvezdi.

- Brzo smo se podigli, ostvarili tri pobede i sada smo ponovo u dobroj poziciji. Krenulo je sa pobedama od utakmice protiv Mladosti, tu nisam imao mnogo posla, gosti su imali jednu-dve prilike da povedu, odbranio sam tada, a potom nas nisu preterano ugrožavali. Malo više posla je bilo u Subotici, opet manje protiv Napretka. Pohvalio bih i našu poslednju odbrambenu liniju, mnogo se sigurnije osećam kad su oni tu, ko god da igra. Ponavljam, ništa još nije gotovo, moramo da nastavimo u istom ritmu, do kraja šampionata čeka nas još 12 teških utakmica – zaključio je Petrović.

Komentari (0)

Napiši Komentar