VESTI FK Čukarički

Čukarički u drugom kolu, Brđani još ubedljiviji u Jermeniji--

Čukarički u drugom kolu, Brđani još ubedljiviji u Jermeniji

Banants – Čukarički 0:5 (0:2)

Strelci: 0:1 – Stojanović u 3, 0:2 – Tedić u 31, 0:3 – Luković u 49, 0:4 – Birmančević u 72, 0:5 – Stojanović u 75. minutu iz jedanaesterca.

Stadion: Banantsa. Gledalaca: 2.500. Sudija: Joanis Papadopulos. Pomoćnici: Hrizula Kurompilija i Alekseas Ilijas (svi iz Grčke). Žuti kartoni: Ajvazjan, Kpodo (Banants), Šapić, Birmančević (Čukarički). Rezultat prvog meča: 0:3. Dalje ide: Čukarički.

BANANTS: Airapetjan, Ajvazjan, Kpodo, A. Voskanjan, N. Petrosjan, Kamara, Baregamjan (od 60. Kobzar), Dašjan, Melkonjan, Stanojević (od 46. Hakobjan), Glišić (od 73. Sinijavski).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Puškarić (od 73. Kamenović), Šapić, Bogosavac, Docić (od 60. Đorđević), Kovač, Vidosavljević, Luković, Stojanović, Tedić (od 53. Birmančević).

Čukarički je ubedljivo slavio i u revanš meču protiv Banantsa u Jerevanu, te je bez većih problema izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. I četvrti put Brđani su prebrodili prvu prepreku u Ligi Evrope, ali po prvi put uz dvostruku pobedu, prethodno su sa po remijem i trijumfom izbacivali Santa Huliju (Andora), Domžale (Slovenija) i Ordabaši (Kazahstan).

Tek što je počeo meč, Čukarički je poveo. Bila je to prva ozbiljnija šansa na meču, u trećem minutu Ćirković je iz auta ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, tamo je Tedić iz prve proigrao Stojanovića, a ovaj je rutinski savladao Airapetjana za rano vođstvo – 0:1. Uzvratio je na taj način Tedić Stojanoviću asistenciju za vodeći gol u prvom meču u Beogradu.

Nisu Jermeni bili defanzivno orijentisani kao u prvom susretu, ali su do prve kakve-takve šanse došli tek u 21. minutu, kad je posle centaršuta sa desne strane Glišića Melkonjan glavom šutirao, ali preko gola Belića. Sjajno su belo-crni kombinovali u 29. minutu, bila je to akcija u kojoj su čak šestorica igrača učestvovala, a završena je udarcem Tedića sa deset metara, ali pravo u golmana Banantsa. Samo minut kasnije još jedna vrlo dobra kombinacija Brđana, akciju je udarcem završio Vidosavljević, ali je golman domaćih ponovo bio na visini zadatka.

Ipak, u 31. minutu nije Banantsu bilo spasa. Bila je to još jedna strpljiva i vrlo precizna akcija Čukaričkog, Stojanović je lepo šutirao, Airapetjan je kratko odbio loptu, koju je primio i potom preciznim udarcem smestio u mrežu Tedić – 0:2. Bila je neoprezna odbrana Brđana u 39. minutu, Melkonjan je izbegao ofsajd zamku, ali je Belić pravovremenim istrčavanjem sprečio protivničkog igrača da uđe u stopostotnu šansu. Isti igrač je šutirao dva minuta kasnije sa više od 30 metara, ali ponovo nije bilo opasnosti po golmana Čukaričkog. Oprobao je udarac i Docić, povukao je kapiten kontru, driblingom se oslobodio čuvara, ali je potom sa 18 metara šutirao preko gola Jermena.

Luka Luković je nastavio goleadu posle solo akcije. Vezista Čukaričkog je posle dodavanja Bogosavca protutnjao po levoj strani, ušao je u šesnaesterac, sjajnim driblingom izbacio čuvara i potom kad su svi očekivali asistenciju, odlučio se za šut gotovo iz mrtvog ugla, lopta je prošla ispod golmana Banantsa, te je odsela u njegovoj mreži – 0:3.

Izvršio je potom trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović dve izmene u kratkom vremenskom intervalu, najpre je u igru ubacio Birmančevića umesto Tedića, a pritom je Lukovića prekomandovao u napad. Nedugo potom, kapitena Docića zamenio je mladi Đorđević. Odnos snaga se nije promenio, a Čukarički je strpljivo čekao na novu priliku.

I u kratkom razmaku postigao je dva gola, oba puta je u akcijama učestvovao Birmančević. Najpre u 72. minutu, kad je posle odlično dodavanja Vidosavljevića umakao odbrani Banantsa i potom preciznim udarcem sa 18 meara savladao istrčalog golmana domaćih – 0:4.

Samo tri minuta kasnije novi prodor Birmančevića, ovoga puta po levoj strani, ušao je u šesnaesterac, a tamo ga je nepropisno zaustavio Kpodo, za grčkog sudiju nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku. Precizan izvođač bio je Luka Stojanović – 0:5. Istakao se Belić u 80. minutu, rezervista Sinijavski je ostao usamljen, ali mu je golman Čukaričkog sjajno odbranio udarac sa šest metara.

Komentari (0)

Napiši Komentar