VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio protiv Banantsa, dva gola Tedića, jedan Kovača--

Čukarički slavio protiv Banantsa, dva gola Tedića, jedan Kovača

Čukarički – Banants 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Tedić u 43, 2:0 – Kovač u 80, 3:0 - Tedić u 90+2. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 3.100. Sudija: Ivar Ori Kristjanson. Pomoćnici: Birkir Sigurdarson i Odur Helgi Gudmondson (svi sa Islanda). Žuti karton: Kovač, Bogosavac (Čukarički), Kamara, Ajvazjan, Voskanjan, Kpodo, Bareghamjan (Banants).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac, Docić, Kovač, Vidosavljević (od 81. Nikčević), Luković (od 53. Birmančević), Stojanović (od 72. Đorđević), Tedić.

BANANTS: Airapetjan, Ajvazjan, Kpodo, Voskanjan, Petrosjan, Kamara, Bereghamjan, Dašjan (od 72. Hakobjan), Kobzar (od 68. Melkonjan), Stanojević, Glišić (od 87. Siniavski).

Čukarički je slavio u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Brđani su postigli golove u finišima oba poluvremena, usput su sačuvali svoju mrežu, pa pred revanš u Jerevan (utorak, 17 časova) putuju sa tri gola viška – 3:0.

Već u drugom minutu Čukarički je imao šansu posle prodora Vidosavljevića po levoj strani, ušao je najmlađi igrač na terenu u šesnaesterac rivala, potom ubacio loptu paralelno sa linijom peterca, Petrosjan je loše reagovao, no golman Airapetjan je u poslednji čas reagovao i otklonio opasnost.

U devetom minutu ponovo šansa za domaće posle prodora po desnoj strani, ovoga puta Luković je centrirao, a Stojanović je šutirao, ali pravo u golmana Banantsa. Sjajnu priliku imali su belo-crni u 14. minutu, prethodno je Docić oduzeo loptu na 25 metara od protivničkog gola, potom je lepo prosledio do Vidosavljevića, koji je bio za malo neprecizan sa 13 metara.

Četiri minuta kasnije dobar pokušaj Tedića, ali je centarfor Čukaričkog nešto lošije zahvatio lopta, te je ona prošla pored gola Banantsa. U 23. minutu fantastična prilika za domaće, akciju je ponovo poveo kapiten Docić, posle čijeg centaršuta je ponovo Stojanović gađao pravo u golmana, lopta se odbila do Vidosavljevića, koji je neometan, sa pet metara pogodio stativu.

U 26. minutu solo akcija Vidosavljevića, driblingom je izbacio čuvara, a potom je i on šutirao pravo u golmana Airapetjana. Na sličan način je pokušao Luković, „brazilskim“ driblingom je izbacio dvojicu čuvara, a potom je šutirao u bliži golmanov ugao, ali je još jednom Airapejtan bio na oprezu.

Fantastičnu priliku, iz katgorije stoprocentnih, nije iskoristio Vidosavljević u 32. minutu, posle sjajne akcije iz kornera ostao je usamljen na 15 metara od gola, ali je ponovo bio za malo neprecizan. Imao je priliku i Docić iz slobodnog udarca četiri minuta kasnije, ali je šutirao preko gola Jermena. Još jednu odličnu priliku propustio je Čukarički u 41. minutu, Docić je ubacio loptu iz kornera, odbrana Jermena izbacila je loptu samo do Puškarića, koji je sa 11 metara šutirao, ali je izblokiran.

Dominaciju su belo-crni krunisali pogotkom u 43. minutu, Ćirković je dodao loptu do Stojanovića, ovaj je maestralno proigrao Tedića, koji je manirom vrhunskog strelca, nogom u padu, napokon savladao Airapetjana – 1:0. Koji sekund pre isteka minuta nadoknade još jedna fantastična prilika za Brđane, Stojanović je centrirao sa desne strane, na loptu je natrčao Tedić, koji je sa tri metra bio neprecizan.

Prvu priliku u nastavku imao je Vidosavljević, šutirao je sa 16 metara, a golman Banantsa je uz dosta poteškoća uspeo da ukroti taj udarac. Odmah po ulasku na teren Birmnačević je kreirao vrlo dobru šansu, promešao je odbranu Banantsa, a na kraju je šutirao Vidosavljević, ali je još jednom bio neprecizan.

Odlično je iz slobodnog udarca, iskosa desno sa ivice šesnaesterca šutirao Stojanović, ali je još jednom Airapetjan spasao svoj tim. Usledio je nešto mirniji period igre, sve do 80. minuta. Tada je Birmnačević prelepo centrirao sa leve strane, a Kovač je glavom precizno poslao loptu u mrežu Banantsa – 2:0.

Odlično je tukao iz slobodnog udarca Docić u 87. minutu, lopta je nezgodno odskočila, ali je golman Bannatsa nekako uspeo da je izbaci u korner. Odmah potom kapiten Čukaričkog je izveo korner, a Tedić je glavom šutirao pored gola. Pobedu je golom u drugom minutu nadoknade overio Tedić, koji je sjajno ispratio akciju svog tima, natrčao je na odbitak i pogodio drugi golmanov ugao - 3:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar