VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedom zatvorio sezonu, prvenci Lukića i Pantića--

Čukarički pobedom zatvorio sezonu, prvenci Lukića i Pantića

Čukarički – Radnik 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 – Lukić u 32, 2:0 – Pantić u 36, 2:1 – Spasić u 73. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novica Anđeloski. Pomoćnici: Goran Beljin i Pavle Piper. Žuti karton: Kovač (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Tanasijević, Mijailović, Čolović (od 62. Ergelaš), Drezgić, Spasojević (od 62. Baić), Ćirković (od 50. Rogan), Pantić (od 62. Grgić), Kovač (od 50. Petković), J. Lukić.

RADNIK: Ranđelović, Radmanovac, Stevanović, Bogdanovski (od 46. Subotić), V. Lukić (od 46. Milovanović), Makarić, Stamenković (od 49. Bainović), Oreščanin, Biber, Stojanović, Spasić (od 80. Sulejman).

Čukarički je pobedom protiv Radnika na Banovom brdu završio sezonu. Brđani su tako, makar do završetka poslednjeg kola i duela između Vojvodine i Proletera preuzeli treću poziciju, a od ishoda novosadskog okršaja zavisi hoće li tu i ostati. Belo-crni su dobar deo posla odradili već u prvom poluvremenu, kad su stekli dva gola prednosti, debitantske golove za Čukarički postigli su Jovan Lukić u 32. i Danilo Pantić u 36. minutu. U nastavku, Surduličani su uspeli da postignu počasni pogodak, on je delo Spasića u 73. minutu – 2:1.

Lopta je bila uglavnom u posedu igrača Čukaričkog, igralo se na polovini Radnika, ali su se gosti umešno branili. Prvi šut ka golu Surduličana Brđani su imali u 28. minutu, Kovač je oprobao udarac sa 18 metara, ali je bio neprecizan. Dva minuta kasnije sa više od 25 metara snažno je šutirao Makarić, lopta je prohujala zamalo iznad Petrovićevog gola.

Belo-crni su inicijativu krunisali u 32. minutu. Pantić je sjajno dodao loptu do usamljenog Ćirkovića, ovaj je sa desne strane idealno centrirao, a na drugoj stativi je natrčao Jovan Lukić, koji je postigao prvenac u seniorskom timu – 1:0. Samo četiri minuta kasnije prednost je duplirao Danilo Pantić, koji je takođe postigao prvenac u dresu Čukaričkog. Bila je to njegova solo akcija, nanizao je dvojicu čuvara, ušao u šesnaesterac i potom preciznim udarcem sa osam metara savladao golmana Radnika – 2:0.

U 39. minutu pokušao je Spasić sa više od 20 metara, ali je bio neprecizan. U drugom poluvremenu, već od 50. minuta, trener Čukaričkog Dušan Đorđević na teren je poslao debitante u prvom timu, Nikolu Petkovića i Viktora Rogana. Od starta meča na terenu je bio takođe debitant, još uvek kadet, Mihajlo Spasojević. U 62. minutu Đorđević šansu pružio još trojici omladinca, Mihajlu Baiću, Dariju Grgiću i Mitru Ergelašu.

I u takvom odnosu snaga posed lopte je apsolutno bio na strani domaćih, koji su kao i u prvom poluvremenu dugo čekali na konkretnu priliku. I to do 69. minuta kad je Baić imao dve vrlo dobre prilike, najpre je šutirao sa četiri metra, Ranđelović je uspeo da odbrani, u nastavku akcije pokušao je isti igrač sa duplo veće udaljenosti, ali je ponovo čuvar mreže Surduličana bio na visini zadatka.

Te promašaje Radnik je brzo kaznio, već u 73. minutu gosti su izveli preciznu kontru, Makarić je sa desne strane odlično uposlio Spasića, koji se sjajno snašao i uspeo je da savlada Petrovića – 2:1. Razigrali su se Surduličani, pa su imali dobru priliku za izjednačenje u 78. minutu, ali je Subotić ciljao preko gola Čukaričkog. Šest minuta pre kraja šansu je imao i Makarić, odlično se izborio za poziciju i šutirao sa 15 metara, ali preko gola Petrovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar