VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedio Spartak na Brdu, Docić ponovo koban po Subotičane-MarkoDocić,PetarBojić,LukaStojanović-

Čukarički pobedio Spartak na Brdu, Docić ponovo koban po Subotičane

Posle četiri meča u Super ligi Srbije bez pobede, fudbaleri Čukaričkog savladali su ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 3:0 (0:0).

Tvorac zlata vredne pobede u borbi za Evropu bio je dvostruki strelac Marko Docić u 63. i 67. minutu, dok je pogodak postigao i Petar Bojić.

Zanimljivo, Čukarički je poslednji trijumf u Super ligi ostvario upravo protiv Subotičana u okviru 29. kola, kada je bilo 4:1. Međutim, za razliku od prethodne utakmice na Banovom brdu kada smo videli čak tri gola u prvom poluvremenu, ovoga puta mreže su mirovale.

Belaković je na početku utakmice izborio korner u pokušaju da uposli Docića, da bi već u sledećem napadu njegov šut odbranio Ostojić. Zatim je Spartak u 14. minutu imao možda i najbolju priliku. Čečarić je centrirao, a Nikolić je sa nekih sedam metara šutirao glavom preko gola. Deset minuta kasnije Čečarić je bio taj koji je pretio Beliću, ali je naš čuvar mreže dobro reagovao.

U 32. minutu mreža Spartaka se zatresla, ali je gol Kajevića poništen zbog toga što je lopta izašla pre centaršuta Bogosavca. Inače, Bogosavac je bio Čukin najagilniji igrač u prvom poluvremenu.

Poluvremenu u kom su viđene čak tri izmene. Trener gostiju Vladimir Gaćinović je umesto Savkovića i Čečarića ubacio Torbicu i Petrova, dok je Nenad Lalatović zamenio Kajevića u 40. minutu i umesto njega u igru uveo Ovusua.

Drugo poluvreme je bilo sušta suprotnost prvom. Čukarički je za samo sedam minuta u nastavku rešio pitanje pobednika. Zablistao je Marko Docić koji je i u prethodnom meču protiv Spartaka bio inspirisan. Tada je postigao het-trik, sada dva gola za četiri minuta.

Ulazak Luke Stojanovića u 62. minutu ispostavio se kao pun pogodak. vezista našeg tima je samo dva minuta kasnije stigao jednu loptu da ne izađe u gol-aut, vratio je na pet metara, a tamo je Docić iz drugog pokušaja matirao Ostojića.

Radost na tribinama se nije ni stišala, a već je bilo 2:0 za Čuku. Belaković je u 67. minutu našao Docića u petercu, ovaj je okrenuo Tekijaškog i iz neposredne blizine ponovo savladao Ostojića.

Stojanović je u 71. minutu upisoa svoju drugu asistenciju kada je našao samog Bojića, a ovaj majstorski po treći put prevario Ostojića. Samo minut kasnije Bojić je mesto na terenu ustupio mladom Tediću. Ipak, rezultat se do kraja nije menjao i Čukarički je zabeležio vrednu pobedu u borbi za Evropu.

Naš tim je ostao 6. na tabeli sa 29 bodova. Pet manje od trećeplasiranog Spartaka, dva od Radničkog koji je na 4. mestu i bod zaostatka za petoplasiranim Voždovcem.

Čukarički - Spartak 3:0 (0:0)
(Docić 63, 67, Bojić 71)

Čukarički: Belić, Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Docić, Drinčić, Kajević (Ovusu 40), Belaković, Bojić (Tedić 73), Mudrinski (Stojanović 62).

Spartak: Ostojić, Stojković, Kerkez, Glavčić, Tekijaški, Šimura, Vukčević, Savković (Torbica 20), Čečarić (Petrov 37), Đuričin, Nikolić (Dieng 74)

Komentari (0)

Napiši Komentar