VESTI FK Čukarički

ČUKARIČKI - NAPREDAK 2:0 (0:0)-NikolaDrinčić-

ČUKARIČKI - NAPREDAK 2:0 (0:0)

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su prvu pobedu u novoj sezoni, pošto su na Banovom brdu trijumfovali protiv kruševačkog Napretka sa 2:0. Golove za Brdjane postigli su Nikola Drinčić u 46. minutu i Darko Puškarić u 61. na asistenciju strelca prvog pogotka. 

Naš tim je ovom pobedom došao do šestog mesta na tabeli Super lige sa tri boda. 

Čukarički je dobro počeo utakmicu, imao je inicijativu na startu, a prvu priliku stvorio je u šestom minutu posle kornera Nikole Drinčića s desne strane. On je na ivici peterca pronašao Đorđa Đurića, ali je štoper glavom loptu poslao malo pored gola. 

Napredak je vremenom uspostavljao kontrolu, imao je par solidnih pokušaja iz daljine, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Aleksandra Kirovskog. Ognjen ožegović je u 20. minutu uz dosta sreće došao do prilike. Njemu se lopta, posle loše intervencije defanzivaca Napretka Slobodana Uroševića, odbila u noge, te je ostao sam ispred Nikole Petrovića, ali je njegov udarac sa oko 10 metara desno iskosa odbranio golman Kruševljana. 

Gosti su u 28. minutu umalo došli do prednosti, ali Aleksa Vukanović nije realizovao izglednu priliku u situaciji jedan na jedan s Kirovskim, njegov šut završio je malo pored desne stative. 

Do poluvremena borba se uglavnom vodila na sredini terena, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena posle odličnog proigravanja Miroslava Bogosavca, Petar Bojić izašao sam ispred Petrovića, ali je sa oko 10 metara levo iskosa šutirao malo preko gola. 

Na samom početku drugog poluvremena, posle nešto više od 50 sekundi igre naš tim stigao je do prednosti. Nikola Drinčić sjajno je šutirao sa oko 30 metara, a golman Petrović nije mogao da zaustavi njegov šut pod prečku. 

Rasplamsala se borba u drugom delu meča, pokušavao je Napredak da brzo dodje do izjednačenja, ali Kruševljanima to nije pošlo za rukom. 

Čukarički je u 61. minutu duplirao prednost, a strelac je bio Darko Puškarić koji je sa oko tri metra glavom loptu prosledio u mrežu Kruševljana. Do kraja utakmice Čukarički je uglavnom bio koncentrisan na odbranu svog gola u čemu je i uspeo, da čak Napredak nije stvorio nijednu priliku. 

Pre početka utakmice potpredsednik kluba Nenad Mirosavljević uručio je dugogodišnjem kapitenu i bivšem igraču Čukaričkog Igoru Matiću dres s brojem 152 - koliko je utakmica odigrao Matić za naš klub, a postigao je i 31 gol. 

Čukarički: Kirovski, Mudrinski (od 65. S.Jovanović), Drinčić (od 66. I.Jovanović), Bojić, Kajević, Obradović (od 77. Milojević), Puškarić, P.Jovanović, Bogosavac, Djurić, Ožegović. 

Napredak: Petrović, Boranijašević, Simonović, Tubić, Urošević, Šljivić (od 68. Vulić), Markoski, Milisavljević, Kasalica (od 75. Bajić), Vukanović, Alivodić (od 58. Džesi). 

Gledalaca: 500 

U sledećem trećem kolu Čukarički gostuje Crvenoj zvezdi 6. avgusta od 19 časova.

Komentari (0)

Napiši Komentar