VESTI FK Čukarički

Čukarički minimalno poražen od Fiorentine u Leskovcu--

Čukarički minimalno poražen od Fiorentine u Leskovcu

Čukarički – Fiorentina 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Enzola iz jedanaesterca u osmom minutu. Stadion: „Dubočica“. Gledalaca: 4.000. Sudija: Robert Šreder. Pomoćnici: Kristijan Gitelman i Robert Vesel (svi iz Nemačke). Žuti kartoni: Endijae, Adetunđi, Nikčević (Čukarički), Biragi, Parizi (Fiorentina).

ČUKARIČKI: Filipović, Tošić, Kovačević, Adetunđi, Ivanović (od 67. Cvetković), Sisoko, Stanković, Vranješ (od 67. Jovanović), Nikčević, Endijae (od 80. Miladinović), Kovač (od 86. Sing).

FIORENTINA: Kristensen, Biragi (od 55. Parizi), Milenković, Bonaventura, Sotil, Lopez, Ikone (od 55. Brekalo), Ranijeri, Enzola (od 71. Kuame), Dankan (od 55. Mandragora), Pjeroci.

Odigrao je Čukarički sjajan meč protiv Fiorentine, ali je na kraju minimalno poražen. Presudio je detalj iz osmog minuta, kad je sudija šreder svirao jedanaesterac za italijanski tim, a siguran realizator najstrože kazne bio je Enzola – 0:1.

Ponovo je vrlo loše počeo evropski meč za Čukarički, kao i protiv Genka u Leskovcu i Fiorentine u Italiji, gotovo identičan je bio duel sa Violom na stadionu „Dubočica“, posle duge lopte sa svoje polovine gosti su došli u šansu, Enzola je lako umakao odbrani Brđana, ušao u šesnaesterac, gde ga je oborio Filipović. Posle kratke VAR provere sudija Šreder je potvrdio odluku, a upravo je Enzola bio precizan sa bele tačke – 0:1.

Zaigrao je potom Čukarički angažovanije, često su Brđani izlazili u visoki presing, što je uspostavilo ravnotežu na meču. Ipak, do naredne ozbiljnije prilike došla je Fiorentina, u 26. minutu Biragi je šutirao iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca, ali preko prečke Filipovićevog gola. Uzvratili su belo-crni u 34. minutu, posle odličnog centaršuta Nikčevića Adetunđi je zahvatio loptu glavom, ali Kristensen je bio oprezan.

Probao je potom i Kovač pet minuta kasnije, šutirao je iz solidne pozicije sa 15 metara, ali pored gola Fiorentine. Imao je dobru priliku u 44. minutu Čukarički, Adetunđi je dao loptu u prostor, oborio ga je Biragi, a sudija Šreder je umesto da pusti prednost vratio faul i dao žuti karton kapitenu gostujućeg tima. Mogli su Italijani da dupliraju prednost, ali je šut Bonaventure u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena izblokiran.

Fantastičnu priliku za izjednačenje Čukarički je imao u 52. minutu, Stanković je prelepo proigrao Endijaea, Senegalac je protutnjao po desnoj strani, još bolje je centrirao, a Kovač je promašio veliku šansu, na pet metara od gola loše je zahvatio loptu i šutirao preko gola Kristensena. Uzvratio je Pjeroci sedam minuta kasnije, šutirao je sa 20-tak metara, ali je bio zamalo neprecizan.

Imala je Fiorentina dve sjajne prilike u razmaku od samo dva minuta. Najpre u 76. minutu, Brekalo je iskoristio prostor, namestio se i šutirao sa 15 metara, ali je Filipović maestralno izbio loptu u korner. Samo minut kasnije opasno je zapretio i Milenković, ali je lopta posle njegovog udarca glavom otišla zamalo preko prečke.

Komentari (0)

Napiši Komentar