VESTI FK Čukarički

Brazilac Ričard potpisao ugovor sa Čukaričkim na tri i po godine--

Brazilac Ričard potpisao ugovor sa Čukaričkim na tri i po godine

 Pretposlednjeg dana januara Čukarički je dobio veliko pojačanje, iz brazilskog Flamenga stigao je levi bek, Ričard Dos Santos de Almeida. Kao što je još tokom priprema u Antaliji najavio sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević, Ričard je pojačao konkurenciju na mestu levog beka, na kojem je Čukarički posle prodaje Bojana Roganovića u moskovski Torpedo ostao na samo jednom igraču, Nemanji Tošiću.

- Doveli smo Ričarda na predlog naših skauta iz Brazila, koji su nam preporučili momka koji je prošao omladinsku školu Flamenga, zaigrao je i za prvi tim ovog slavnog brazilskog tima. Mlad je, 2003. godište, a pojačaće konkurenciju na mestu levog beka. Na njemu je da se što pre adaptira, da nauči jezik i pokaže ono zbog čega je i doveden. Ugovor je potpisan na tri i po godine – kazao je Matijašević.

Tehnički direktor Goran Grkinić takođe je izrazio zadovoljstvo zbog angažovanja drugog Brazilca u Čukaričkom, posle Lukasa Pijasentina, koji je za Brđane u periodu od 2013. do 2017. godine odigrao 103 meča za belo-crne.

- Nadamo se da će Ričard ostaviti sličan trag u našem klubu. Želeo bih da pohvalim i mladog levog beka Aleksandra Kadijevića, momka koji je odlično radio na priprema u Turskoj, kao i da dodam da na ovoj poziciji imamo i ekstratalentovanog Veljka Mirosavića, momka koji je rođen 2005. godine i koji je reprezentativac Srbije u svom uzrastu. Bila nam je deficitarna pozicija levog beka tokom jeseni, ali smo se sada i na tom mestu obezbedili pred završne borba u Super ligi i Kupu Srbije – dodao je Grkinić.

Komentari (0)

Napiši Komentar