VESTI FK Čukarički

Svaki treći minut u Čukaričkom pripao mladim igračima!--

Svaki treći minut u Čukaričkom pripao mladim igračima!

Čukarički je i ove sezone nastavio trend forsiranja mladih igrača. I pored toga što je rezultat bio u prvom planu, te da je na kraju jeseni klub završio na trećem mestu, sa osam bodova više u odnosu na najbliže pratioce Vojvodinu i Napredak, činjenica je da su mladi igrači ponovo dobili mnogo prostora u belo-crnom dresu.

Računajući sve igrače mlađe od 21 godine, za prvi tim ove sezone igralo ih je čak 16. Ta brojka sama po sebi već dovoljno govori o filozofiji funkcionisanja Čukaričkog. Ubedljivo najviše minuta od svih mladih igrača imao je novajlija iz Podgorice, levi bek Bojan Roganović – 1.588. Više odigranih minuta u čitavom timu od njega imali su samo Stefan Šapić (1.924) i Đorđe Petrović (1.800).

Preko hiljadu minuta, računajući sva tri ovosezonska takmičenja, Super ligu, Kup Srbije i Ligu konferencija, ima još mladi rerpezentativac Srbije Aleksa Janković (1.196), dok su blizu te cifre još jedan njegov saigrač u reprezentaciji Srbije do 21 godine, Jovan Lukić (913), te mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine, odnosno Crne Gore, Milan Savić (907) i Marko Rakonjac (805).

Svoje minute dobila su i dvojica štopera koja su budućnost kluba, Uroš Drezgić (732) i Bojan Kovačević (540), te mladi golman Novak Mićović (540). Slede Viktor Rogan (455), Mitar Ergelaš (285), Stefan Radojićić (180), Nikola Čolić (176), Mihajlo Baić (122), Bojica Nikćević (79), Kristijan Belić (61) i Mihajlo Spasojević (18).

Dakle, mladi igrači su ove polusezone odigrali zajedno ukupno 8.597 minuta za Čukarički. To je konkretno 33,33 odsto ukupnog broja minuta svih igrača zajedno. Ili, ako je prostije, svaki treći minut u Čukaričkom ove jeseni pripao je igračima mlađih od 21 godine, što je podatak za ponos kluba sa Banovog brda.

Komentari (0)

Napiši Komentar