VESTI FK Čukarički

Luka Adžić: Za Genk potreban miks sa naših utakmica protiv Zvezde i Spartaka-LukaAdžić-

Luka Adžić: Za Genk potreban miks sa naših utakmica protiv Zvezde i Spartaka

Čukarički je vezao dve pobede u Super ligi Srbije, u najboljem mogućem trenutku, pred prvi, istorijski meč na domaćem terenu u grupnoj fazi Lige konferencije, protiv Genka na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu (četvrtak, 21 čas). Brđani su najpre slavili pobedu protiv Crvene zvezde u derbiju kola na Banovom brdu (2:1), potom u možda i najboljoj partiji u sezoni protiv Spartaka u Subotici (3:0).

Na severu Bačke sjajnu partiju pružio je i ofanzivni vezista Luka Adžić, koji je postigao evrogol iz slobodnog udarca, a nedugo potom asistirao Igoru Miladinoviću za gol.

- Ušli smo dobro u utakmicu. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za duel u Subotici. Usvojili smo zahteve novog šefa struke i rezultati se vide. U prvih 45 minuta smo rešili pitanje pobednika, mislim da nam je to jedno od boljih poluvremena od starta sezone – ističe Luka Adžić, koji je potom dodao:

- Nisam igrao mnogo ove sezone, željan sam fudbala. Iskreno, sve se vrati za dobar rad. Ovo je neka nagrada da tako kažem u Subotici, put do onoga što želim, ali moram još više da radim.

Adžić je dobio priliku da izvede slobodan udarac.

- Uvek šutiram sa leve strane, a kapiten Docić sa desne. Tako je i sad bilo. Prvo sam imao drugačiji plan kako da izvedem slobodan udarac, ali sam video da se živi zid popeo na prste i da neće skočiti. Odlučio sam da šutiram preko zida i pogodio. Zaista sam srećan zbog gola.

Usledila je potom i asistencija Miladinoviću.

- Znači mi podjednako asistencija koliko i gol. Cela akcija bila je odlično odrađena. Po šablonu kako treniramo, školska akcija – objasnio je Adžić.

Sledi duel protiv Genka. Za Adžića rival nije nepoznanica, s obzirom na to da je bio član belgijskog Anderlehta.

- Poznajem dosta igrača iz sadašnjeg sastava Genka. Sa nekima sam čak i igrao u Andrelehtu. Ozbiljan klub, sa veoma dobrim igračima, imaju ogroman budžet. Favoriti su u odnosu na nas. Svaki godine njihovi igrači završe u nekoj od najjačih liga. Neće nam biti lako, rekao sam već da su favoriti.

Gde vidite šansu Čukaričkog na meču u Leskovcu?

- Uz karakter, kompaktnost, možda možemo da im napravimo problem. Kad bi napravili miks utakmica Zvezde i Spartaka, šanse bi nam bile velike protiv Genka. Verujem da možemo da odigramo tako.

Koliko je teško igrati na domaćem terenu, a da to nije, protiv Olimpijakosa, gosti su imali veću podršku?

- I u Beogradu nemamo navijače, a opet znam da ćemo ih imati u Leskovcu. To je podrška koju čekamo. Verujem u dobru posetu.

Kako izbeći greške koje su vam se dešavala u Budimpešti, pad koncentracije u finišu prvog dela je bio evidentan?

- Za većinu igrača je sve ovo novo. Normalno da se dešavaju greške. Imamo mlad tim i svi se učimo iz utakmice u utakmicu. Sazrevaju mlađi, ali i ja sa njima kroz ovo takmičenje – kazao je Adžić.

Igrao je u Belgiji sa Ognjenom Vranješem, Luka Adžić, a sada su im se putevi ukrstili na Banovom brdu:

- Lider. Odličan igrač. Doneo je iskustvo i čvrstinu u našu odbranu. Takav igrač nam je nedostajao. Veliko pojačanje za Čukarički – zaključio je Luka Adžić.

Komentari (0)

Napiši Komentar