VESTI FK Čukarički

Čukariki pobedio ruski Amkar sa 1:0 u trećoj kontrolnoj u Sloveniji--

Čukariki pobedio ruski Amkar sa 1:0 u trećoj kontrolnoj u Sloveniji

Čukarički je pobedio ruskog superligaša Amkar na pripremama u Sloveniji sa 1:0 golom novajlije Đorđa Crnomarkovića u 38. minutu utakmice. 

Krenula je nača ekipa napadački od starta utakmice, a pravu pravu priliku kreirali su sredinom prvog poluvremena. Ognjen Ožegović se odlično izborio za poziciju na ivici šesnaesterca pored nekoliko igrača Amkara, a zatim je šutirao u donji levi ugao. Lopta je pogodila spoljnji deo mreže posle intervencije golmana Nigmatulina. 

Dva minuta kasnije Nikola Drinčić odlično je šutnuo sa preko 20 metara, međutim i ova lopta je završila tik pored gola. Opet je Ožegović bio u prilici u 36. minutu, ali ni ovoga puta napadač Čukaričkog nije imao sreće. Inicijativa se Čukaričkom isplatila u 38. minutu. Nikola Drinčić izveo je korner sa desne strane. Najviši u skoku bio je Đorđe Crnomarković koji je smestio glavom loptu u mrežu Amkara – 1:0. U nastavku utakmice šansu su dobili igrači koji su na prethodnim utakmicama imali nešto manju minutažu ili su tek izašli iz povreda. Bez obzira na promene, nastavili su Brđani u istom ritnu, ali je utakmica bila izuzetno napeta u drugom poluvremenu zbog loših sudijskih odluka. 

Odličnu šansu Čukarički je imao u 63. minutu preko Obradovića, ali je on gađao tik pored gola. Pre toga dva puta su pokušali fudbaleri Amkara iz slobodnog udarca da ugroze gol Petrića, međutim u oba slučaja živi zid je bio nepremostiva prepreka za njih. U finišu meča i mladi Milojević je bio u šansi, ali su se odbranili Rusi. U 83. minutu odličnu akciju izveli su Ožegović, Bojić je petom proigrao Obradovića, a ovaj šutirao pravo u golmana. 

TEREN: u Majšperku 

SUDIJA: Mateja Cervik (Slovenija) 

Sastavi: 

ČUKARIČKI: Kirovski, Đurić, Puškarić, Crnomarković, Bogosavac, Drinić, Obradović, Bojić, Kajević, Radonjić, Ožegović. Igrali su još: Petrić. P.Jovanović, S. Jovanović, Kopitović, Lagator, Bašanović, Milojević,Radić, I.Jovanović i Šarić. 

AMKAR: Nigmatulin, Zanev, Zaicev, Miljković, Sivakov, Gigolaev, Nigi, Gol, Konomaldov, Kostjukov, Prokofijev. Igrali su još: Homić, Rezjancev, Baganović, Savgin, Gasiljkin.

Komentari (0)

Napiši Komentar