VESTI FK Čukarički

Bogosavac: Protiv Bačke da se vratimo na pobednički kolosek-MiroslavBogosavac-

Bogosavac: Protiv Bačke da se vratimo na pobednički kolosek

Čukarički je niz od četiri meča bez poraza prekinuo u Šapcu, Mačva je slavila sa 1:0. Bila je to revija promašaja tima sa Banovog brda, koji tek drugi put u sezoni nije zatresao protivničku mrežu. Prethodni put se to dogodilo na gostovanju Radniku u Surdulici, i tada je ekipa Sime Krunića izgubila minimalnim rezultatom.

Daleko od toga da je igra Čukaričkog bila loša u susretu protiv Mačve, ali je izostala realizacija, a šansi i to onih kolosalnih, bilo je na pretek. Priliku za popravni belo-crni će imati već u sredu (16 časova), u duelu vanrednog, 19. kola Super lige u goste im stiže Bačka.

- Očekujem da se vratimo na pobednički kolosek, posle poraza u Šapcu. Dobro ćemo se pripremiti, analizirati rivala, koji poseduje kvalitet. Pokazali su to i u prethodnoj rundi protiv Napretka, kad su odigrali nerešeno - upozorio je levi bek Čukaričkog i mladi reprezentativac Srbije Miroslav Bogosavac.

Kako je bilo posmatrati meč sa tribina u Šapcu, s obzirom da ste taj meč propustili zbog žutih kartona?

- Hladno... Šalim se, imali smo baš dosta prilika na tom meču, njihov golman Puletić je odbranio sve što je moglo da se odbrani. Moralo je i to negde da nam se desi, Mačva je dobra i pre svega iskusna ekipa. Opet, mi nismo zaslužili da izgubimo - rezimirao je Bogosavac, kojem je to bio prvi meč ove sezone u Super ligi na kojem nije nastupio.

Gostovanje u Bačkoj Palanci nije ostalo u najboljem sećanju Čukaričkom. Dugo su vodili protiv Bačke sa 1:0, a onda primili gol u poslednjem minutu susreta, te su ostali bez dva boda.

- Bila je to dobra utakmica, trebalo je da pobedimo, bili smo bolji. Neki detalji su tada odlučili, ali to je iza nas. Ostaje nam da se koncentrišemo za meč sa Bačkom na našem terenu i da im vratimo za prvi susret.

Za mečeve kao što je predstojeći protiv Bačke fudbaleri uvek ističu da su najteži, odnosno da je najteže osvojiti "unapred upisane" bodove.

- Tačno je da su nam mnogi već upisali tri boda protiv Bačke, ali mi ne razmišljamo na taj način. Ulogu favorita moramo da opravdamo na terenu. A svesni smo koliko bismo imali problema ukoliko potcenimo rivala, koji ima dobre igrače - upozorio je Bogosavac, koji je potom dodao:

- Pokazalo se da izostanak nekog od igrača ne predstavlja veliki problem, da je ekipa kadra da odgovori na takve izazove. Sada se na teren vraćamo Docić i ja, zbog kartona pauziraće Miladin Stevanović.

Kako se bliži prelazni rok, ovoga puta zimski, ime Miroslava Bogosavca sve češće se spominje po medijima. Ipak, levi bek koji je u Čukaričkom od februara 2017. godine, za sada razmišlja samo o preostala tri meča pred pauzu. Podsetimo, Brđani će posle meča protiv Bačke, gostovati za vikend Proleteru u Novom Sadu, a potom će nedelju dana kasnije ugostiti lidera Crvenu zvezdu.

- Svakako da trenutno ne razmišljam o tome, već samo da uspešno privedemo kalendarsku godinu kraju. Svi su zadovoljni onim što smo do sada učinili, mislim tu na naše igre, bodovni saldo i poziciju na tabeli. A kad se završi polusezona, videćemo šta će biti - poručio je Bogosavac.

Komentari (0)

Napiši Komentar