VESTI FK Čukarički

Voždovac slavio u prijateljskom meču protiv Čukaričkog-MarkoŠarić-

Voždovac slavio u prijateljskom meču protiv Čukaričkog

Voždovac – Čukarički 3:1 (2:1)

Strelci: 0:1 – Šarić u 18, 1:1 – Živojinović u 37, 2:1 – Daničić u 44, 3:1 – Stoisavljević u 67. minutu. Stadion: FK Voždovac. Gledalaca: 50. Žuti karton: Aleksić (Čukarički).

VOŽDOVAC: Trkulja, Živković, Mihajlov, Bakić, Daničić, Bošnjak, Cvetićanin, Purtić, Stoisavljević, Zličić, Živojinović.

ČUKARIČKI: Belić (od 75. Mićović), Veličković, Šošević (od 75. Ignjatović), Ostojić (od 80. Drezgić), Đorđević, Nikčević, Aleksić, Šarić (od 68. Opuki), Lukić (od 65. Mink), Luković, Mićin.

Gradski rivali Voždovac i Čukarički odigrali su prijateljski meč u prvenstvenoj pauzi, domaći su na terenu na krovu TC „Stadion“ slavili posle preokreta sa 3:1. Golove za domaće postigli su Živojinović u 37, odnosno Daničić u 44. i Stoisavljević u 67. minutu, dok je Brđane u vođstvo doveo Marko Šarić, golom u 18. minutu.

Oba trenera bila su lišena usluga mladih reprezentativaca Srbije, u Čukaričkom trenerski tandem na ovom susretu Đorđević – Rendulić nije mogao da računa na Petrovića, Kamenovića, Birmančevića, Vidosavljevića i Tedića, dok su najiskusniji prvotimci prethodno samo odradili trening na Banovom brdu.

Na startu meča belo-crni su imali inicijativu, koju su krunisali i golom, posle gužve u šesnaestercu domaćih najviši u skoku je bio Aleksić, prosledio je loptu do Šarića, koji je bio odlično postavljen, pa je iz neposredne blizine lako ubacio loptu u gol Voždovca – 0:1. Dugo se potom igralo uglavnom između dva šesnaesterca, bez konkrentijih prilika, ali sa mnoštvom duela i trčanja na obe strane.

Voždovac je do izjednačenja došao u 37. minutu, Živojinović je na trenutak ostao usamljen, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca savladao je Belića. Propustio je pet minuta kasnije Luković odličnu priliku posle ubačene lopte Lukiča iz kornera, glavom je sa sedam metara šutirao preko gola Voždovca.

U 43. minutu šut je oprobao i Mićin, sa 17 metara, ali je Trkulja krajnjim naporom izbio loptu u korner. U finišu poluvremena još po jedna prilika na obe strane. Sa tom razlikom da su Voždovčani svoju iskoristili, kad je u 44. minutu Daničić iskoristio neopreznost odbrane Čukaričkog i preciznim udarcem savladao Belića, lopta se od njegove leve stative odbila u gol – 2:1. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, šutirao je i Lukić sa 17 metara, ponovo je Trkulja bio sjajan.

Na startu drugog poluvremena dve solo akcije Lukića, oba puta je prvotimac Čukaričkog šutirao pored gola. Između ta dva pokušaja i šansa na drugoj strani za Cvetićanina, ali je u 52. minutu Belić bio oprezan. U 66. minutu Cvetićanin je bio u još boljoj poziciji, posle brze kontre i proigravanja Purtića, ali je preslabo šutirao sa 18 metara, bio je to lak plen za Belića.

Dva minuta kasnije odlična kombinacija Nikčevića i Minka, Holanđanin je šutirao iz prve, sa deset metara, ali je Trkulja odbranio. U 67. minutu Voždovac je postigao treći pogodak. Purtić je šutirao sa 20-tak metara, lopta je zakačila jednog odbrambenog igrača Čukaričkog, srećno je došla do Stoisavljevića, koji je lako obišao i savladao Belića – 3:1. Do kraja, Brđani su imali dobru priliku u 82. minutu, posle dodavanja glavom Ignjatovića „makazicama“ je loptu zahvatio Opuki, Trkulja je izbio loptu u korner.

Komentari (0)

Napiši Komentar