VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan: Jedva čekamo nedelju i meč protiv Crvene zvezde-ViktorRogan-

Viktor Rogan: Jedva čekamo nedelju i meč protiv Crvene zvezde

Viktor Rogan je u septembru prošle godine potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim, a da su na Banovom brdu sve planski radili pokazuje i činjenica da je momak rođen 12. decembra 2002. godine sve češće u prvom timu. Debitovao je desni bek još na izmaku prošle sezone protiv Radnika, odigrao je potom u tekućoj mečeve protiv Metalca i Kolubare.

Ipak, najbolju partiju Rogan je pružio protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu, gde je po prvi put odigrao svih 90 minuta, a malo je nedostajalo i da upiše prvenac u superligaškom društvu, ali je lopta posle njegovog udarca sa 16 metara prohujala pored stative gola domaćeg tima.

- Dobio sam priliku da odigram svih 90 minuta, u za nas vrlo zahtevnoj utakmici. Računajući sva takmičenja, imali smo čak tri vezane utakmice u kojima nismo ostvarili pobedu, što je za Čukarički dug period. U međuvremenu, stigao je novi stručni štab, nova energija i osveženje sa klupe. U Kragujevcu je sve bilo kako treba, postigli smo gol na vreme, potom i drugi, pa se čini da smo i prelako došli do pobede – kazao je Rogan, koji je potom dodao:

- Lepo je igrati u ambijentu kakav je bio u Kragujevcu, pred skoro 5.000 gledalaca. Imali smo sreću da sa dva relativno brza gola „simirimo“ i publiku, koja je sigurno veliki adut domaćeg tima, a pored toga Radnički je pokazao i zavidan kvalitet u prvih nekoliko mečeva u Super ligi.

Imao je Rogan i odličnu priliku da upiše prvenac u seniorskom fudbalu, priznaje da je u jednom momentu „video loptu u golu“.

- Kad sam primio loptu posle lepe akcije, razmišljao sam da li da je „bocnem“, ipak sam šutnuo po zemlji, prošla je milimetar od gola. Malo je nedostajalo, zaista mi je krivo što nije ušla. Ali, doći će i taj trenutak.

Viktoru su se putevi ponovo ukrstili sa Veličkom Kaplanovićem, koji ga je trenirao u omladincima Čukaričkog, a koji mu je sada pomoćni trener u stručnom štabu Saše Ilića u prvom timu.

- Za Velju imam samo reči hvale. Sarađivali smo već dve godine u omladincima Čukaričkog, sada smo ponovo zajedno, u prvom timu, nadam se da će biti jednako uspešno po obojicu – kazao je Rogan.

Sledi duel protiv Crvene zvezde. Rogan je često u mlađim kategorijama Čukaričkog vodio bitke sa crveno-belima, ali će po prvi put imati priliku da to učini i u prvom timu belo-crnih.

- Često smo igrali protiv Crvene zvezde, i u omladincima su to bile velike utakmice, za koje nije potreban dodatan motiv. Bilo je dosta uspeha protiv crveno-belih, hajde da kažemo da je u konačnom bilansu bilo više pobeda nego poraza. Iskreno, volim da igram takve utakmice, jedva čekam nedelju i derbi kola. Protiv Zvezde moramo da pokažemo karakter, da igramo sa dosta samopouzdanja – kazao je Rogan, koji je potom pohvalio narednog rivala:

- Gledaćemo ih i u četvrtak uveče protiv Kluža, veoma su blizu da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, što dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Zvezda zaista ima ozbiljnu ekipu, ali se nadamo povoljnom rezultatu, Čukarički takođe ima velike ambicije u tom susretu. Takođe, nadam se da će i atmosfera na tribinama biti sjajna, svakako je lepše igrati u takvom ambijentu.

Viktor priznaje da možda i nije tako brzo očekivao priliku u prvom timu.

- Okolnosti su bile takve, Miladin Stevanović se povredio, na meni je bilo da pružim maksimum kad god dobijem šansu. Ovo su moji prvi mečevi u seniorskom fudbalu, oseti se razlika u odnosu na omladinski staž, mnogo je više duela, mnogo se više pažnje obraća na snagu, brzinu... Nije mi na primer bilo lako protiv Metalca, otvorio sam utakmicu žutim kartonom, ali je bitno da smo tada izdržli do kraja i da smo pobedili.

Viktor potiče iz sportske porodice. Otac Predrag je trener gradskog rivala Voždovca. Desni bek Čukaričkog ističe da prozbore koju i o fudbalu.

- Tata gleda svoj posao, ja svoje obaveze. Malo porazgovaramo posle utakmica, još uvek može mnogo više on meni da kaže – našalio se Viktor.

U timu zajedno sa Roganom su njegovi vršnajci, momci takođe rođeni 2002. gdine, Jovan Lukić, Mihajlo Baić, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Nikola Čolić, nešto mlađi Nikola Petković, Mihajlo Spasojević...

- Drago mi je što smo svi zajedno u prvom timu, biće nam lakše da zajedno napredujemo. Imamo i od koga da učimo, to je najbitnije – zaključio je Viktor Rogan.

Komentari (0)

Napiši Komentar