VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan: Izuzetno bitna pobeda protiv Kragujevčana-ViktorRogan-

Viktor Rogan: Izuzetno bitna pobeda protiv Kragujevčana

Čukarički je pobedom protiv Radničkog 1923 završio kalendarsku godinu, pa na zasluženi odmor Brđani odlaze čvrsto držeći treću poziciju na tabeli, sa lepom zalihom u odnosu na najbliže pratioce. Belo-crni su opravdali ulogu favorita protiv trenutno poslednjeplasiranog tima na tabeli, pa će sa 38 osvojenih bodova posle 21 kola imati miran zimski san.

- Meč protiv Radničkog iz Kragujevca nam je bio od ogromne važnosti. Dopisali smo još tri boda, popravili stanje na tabeli i sada idemo na odmor. Zadovoljan sam igrom čitavog tima, bilo je izuzetno teško zbog uslova za igru, ujedno je i utakmica bila vrlo bitna. Najteže je igrati unapred dobijene mečeve, a već smo se nekoliko puta ove sezone opekli, čak i u mečevima koje smo igrali na našem terenu, što nam je bila dovoljna opomena – kazao je Viktor Rogan.

Mladi desni bek je bio asistent kod prvog gola, a zanimljivo bio je starter i na prvom meču koji je Saša Ilić vodio kao šef struke Čukaričkog, upravo protiv Radničkog u Kragujevcu.

- Tako se poklopilo, sada sam opet bio starter protiv Kragujevčana, ovoga puta zbog toga što je Stevanović odrađivao suspenziju. Mogao sam u prvom susretu protiv Radničkog da se upišem u listu strelaca, izašao sam tada „jedan na jedan“ sa golmanom, lopta je prošla zamalo pored stative. Sada sam dobio dubinsku loptu od Mijailovića, lepo sam je primio, video prostor iza levog beka Radničkog i dodao je do Jovanovića. Već u tom momentu, s obzirom na njegove golgeterske sposobnosti i učinak ove sezone, bio sam siguran da ćemo povesti. Nije išlo baš najbolje u prvom poluvremenu, ali šef Ilić nam je kazao da budemo strpljivi, da zbog stanja terena šutiramo iz svih mogućih pozicija, na kraju se isplatilo.

Rogan je ove sezone odigrao osam mečeva za Čukarički, ukupno 539 minuta, što je za momka kojem je ovo prva sezona u prvom timu respektabilna cifra.

- Prezadovoljan sam i tim statističkim podacima, ipak je ovo moja prva polusezona na ovom nivou. Došao sam iz omladinskog tima, uvel je potrebno malo vremena da se priviknemo na seniorski fudbal. Stekao sam novo iskustvo, mnogo stvari u međuvremenu naučio od Miladina Stevanovića. Jednostavno, na ovom nivou se igra brže, agresivnije, čvršće, „namazanije“.

Rogan je istakao da očekuje od Čukaričkog još bolje igre na proleće, kad će se odlučivati o pozicijama za Evropu.

- Treći smo, cilj je da tu i ostanemo. I da Evropu obezbedimo što je ranije moguće, da se što više „odlepimo“ najbližim pratiocima. Novi stručni štab tek treba da prođe prve pripreme sa nama, takođe se nadam da će nas i povrede zaobići, a bilo ih je zaista mnogo u prvom delu sezone. Siguran sam da će sve izgledati još bolje – optimista je Rogan.

Komentari (0)

Napiši Komentar