VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan: Biće Čukarički mnogo bolji na proleće-ViktorRogan-

Viktor Rogan: Biće Čukarički mnogo bolji na proleće

Na početku priprema za nastavak sezone sportski direktor Vladimir Matijašević je između ostalog apostrofirao učinak mladih igrača u Čukaričkom, uz napomenu da mu je žao što Viktor Rogan ne igra više. Desni bek Brđana je baš u poslednjoj utakmici “jesenjeg” dela sezone protiv ekipe Mladost GAT bio najbolji pojedinac, sjajno je odmenio Miladina Stevanovića, postigao vodeći gol, inače bio je to njegov prvenac u belo-crnom dresu.

- Bila je to baš bitna utakmica za nas, jedna od onih koje morate da dobijete ako pretendujete na visok plasman. Na vreme smo postigli pogodak, imao sam tu sreću da se nađem u pravo vreme na pravom mestu, ubrzo smo i duplirali prednost, a potom rutinski priveli meč kraju. Sa ta tri boda smo daleko mirnije otišli na pauzu, ali smo se baš uželeli fudbala - poručio je Viktor Rogan, mladi desni bek tima sa Banovog brda.

Za Rogana pauza nije bila toliko duga kao za većinu prvotimaca, s obzirom na to da se odmah po završetku polusezone stavio na raspolaganje mladoj reprezentaciji Srbije.

- Putovali smo na Kipar, gde smo igrali dve prijateljske utakmice, sa selekcijom domaćina i Severne Makedonije. U oba susreta bilo je nerešeno, mogli smo i do pobeda, ali su nam te provere mnogo značile pred obaveze koje nas očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što će svakako biti cilj ove generacije.

Prethodno, Rogan će nastaviti da se dokazuje na treninzima Čukaričkog, a nada se da će sve češće dobijati šansu i na utakmicama.

- Bila je ovo ipak prilično dugačka pauza, lepo sam se odmorio. Sada nas čekaju zimske pripreme, ponovo ćemo biti u Antaliji, u istom hotelu, na istim terenima, nadam se da će ishod biti isti kao i tada, kad smo završili na trećem mestu. To je naš cilj, a najbitnije je da smo blizu, da smo u igri, da smo u konkurenciji i u Kupu Srbije, koji će ove sezone biti od većeg značaja nego ikad ranije.

Napominje mladi desni bek rođen 2002. godine u Beogradu da četiri boda manjka u odnosu na TSC nisu nenadoknadiva.

- Ima još mnogo da se igra, ali nije nam TSC jedini konkurent, ako bih još nekoga trebalo da izdvojim, to je svakako Vojvodina. Svaka utakmica u nastavku sezone će biti od velikog značaja, počevši od gostovanja Spartaku u Subotici. Ali, prethodno moramo da razmišljamo samo da se što bolje spremimo za velike izazove koji nas očekuju u finišu sezone.

Brđani će u Antaliji imati prilično atraktivne rivale, redom će igrati protiv poljske Legije, azerbejdžanskog Karabaga, ukrajinskog Dinamo Kijeva, slovenačkog Maribora, bugarskog CSKA 1948 i austrijskog LASK Linca.

- Nama će ove pripreme mnogo značiti, s obzirom na to da su neka od pojačanja došla tek po završetku letnjih priprema. Sada ćemo imati priliku da svi zajedno radimo jedan duži period, ne sumnjam da će sve biti kako treba. Generalno, čak i na pripremama svima nama prijaju pobede, ali je odlična stvar što ćemo imati priliku da se izmerimo sa vrlo kvalitetnim ekipama, od kojih mnoge igraju u grupnim fazama evropskih takmičenja. Igrao sam prošle godine u finišu meča protiv kijevskog Dinama, fenomenalna ekipa, sa odličnim pojedincima, u svakom trenutku su znali šta rade. I to iskustvo nam je kasnije zaista mnogo značilo.

Na kraju, Rogan je istakao da je atmosfera u ekipi odlična i da je siguran da će i taj podatak biti od velikog značaja za pravljenje dobrih rezultata na proleće.

- Drago mi je što je na mojoj poziciji Miladin Stevanović, koji je već dugo u klubu, a svi znamo kakve igračke i ljudske kvalitete poseduje. Prirodno je naravno da se nadam i da ću se truditi da što vše igram i da pokušam da doprinesem uspesima tima. Mislim da imamo odličnu atmosferu i pre svega sjajan balans mlađih i starijih igrača. I da je to ono što u ovom trenutku krasi ekipu Čukričkog - zaključio je Rogan.

Komentari (0)

Napiši Komentar