VESTI FK Čukarički

Vidosavljević: Za punoletstvo želim tri boda protiv Voždovca-MilutinVidosavljević-

Vidosavljević: Za punoletstvo želim tri boda protiv Voždovca

Najmlađi član prvog tima Čukaričkog Milutin Vidosavljević danas je postao punoletan. Momak rođen 21. februara 2001. godine, na Banovo brdo stigao je još kao pionir, a prošao je sve mlađe selekcije belo-crnih.

Tekuću sezonu počeo je sa omladincima, ali posle meča šesnaestine finala Kupa u Bačkom Jarku protiv Mladosti, gde je bio najbolji pojedinac, postigao je i gol, ustalio se u prvom timu. Na dan kad je slavio 18. rođendan, ujedno je polagao i testove za vožnju. Da li je bilo gledanja kroz prste zbog svečanog dana?

- Nije, naravno, sve nas tamo gledaju na isti način. Uglavnom, položio sam, sad ostaju časovi i polaganje vozačkog ispita – zadovoljno je konstatovao Milutin Vidosavljević, poznatiji po nadimku Crni.

Da li na treninzima Čukaričkog ima gledanja kroz prste, s obzirom da ste najmlađi u timu?

- I tu smo svi isti, svi smo profesionalci, maksimalno se trudimo, radimo na treninzima i dokazujemo, a trener je taj koji odlučuje ko će igrati. Uvek to budu oni momci koji to i zaslužuju u određenom trenutku. Lično, zadovoljan sam šansom koju sam dobio, sad čekam novu, a siguran sam da ću je iskoristiti, čim se bude ukazala.

Šta ste sebi poželeli za rođendan?

- Sve moje želje su bile vezane za to da me zdravlje služi, i naravno za Čukarički, želim dosta dobrih utakmica i golova.

Prvi naredni meč biće mali gradski derbi protiv Voždovca, na Banovom brdu, u nedelju od 13 časova, pred kamerama TV Arenasporta.

- U prvom meču u gostima nisam bio u protokolu, ali se jako dobro sećam šta se dešavalo na krovu Tržnog centra. Nešto lošije smo odigrali prvo poluvreme, protivnik je to iskoristio i poveo, ali smo u nastavku bili odlični, uspeli smo da preokrenemo. Sada se Voždovac dodatno pojačao, a mi do pobede možemo samo ako pristup bude ozbiljan od prvog minuta. Gledao sam najzanimljivije momente njihovog prethodnog susreta protiv Napretka, vrlo su kvalitetna ekipa. Ali, naš cilj su tri boda, eto, neka to bude poklon od ekipe za moje punoletstvo – uz dečački osmeh je kazao Vidosavljević.

Na pripremama Na Kipru Vidosavljević je često dobijao šansu, znao je da zatrese i protivničke mreže. U međuvremenu igrački kadar Čukaričkog je prilično smanjen, otišlo je upravo najviše igrača iz veznog reda, a to je pozicija na kojoj igra Vidosavljević.

- Sad nas ima manje, ali Čukarički je uvek imao dovoljan broj kvalitetnih igrača, to su i starteri i momci koji šansu čekaju sa klupe.

Vidosavljevića su fudbalski stručnjaci proglasili za jednog od najvećih talenata iz renomirane omladinske škole Čukaričkog. Osamnaestogodišnji momak iz Prokuplja je objasnio da se ne obazire mnogo na tu činjenicu.

- Ne slušam te priče, iako svakako prijaju. Koncentrisan sam samo na treninge, da svoje zadatke odradim najbolje što mogu. Svi me u klubu savetuju, ali bih najviše istakao pomoć mojih roditelja. Takođe, mnogo mi pomažu i treninzi koje sa nama mlađima sprovode Pavle Delibašić i Dejan Ilić, na taj način dodatno napredujemo, uz naravno rad sa prvim timom, što je prioritet.

Prisetio se Vidosavljević i svog prvog treninga u Čukaričkom, sada je već prošlo prilično mnogo vremena od toga.

- I dalje se sećam tog prvog treninga, na veštačkom terenu, pod komandom tadašnjeg trenera pionira Žarka Ćurćića. Bio je to izuzetno težak trening, prožet trčanjem, vežbama snage... Sada je naravno sve mnogo lakše – zaključio je Milutin Vidosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar