VESTI FK Čukarički

Veselinović za portal "Maxbetsport": Za sve bodove koje smo osvojili, možemo da stanemo iza njih integritetom, glavom i bradom!--AleksandarVeselinovic

Veselinović za portal "Maxbetsport": Za sve bodove koje smo osvojili, možemo da stanemo iza njih integritetom, glavom i bradom!

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović bio je gost u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju. Intervju, inače objavljen sa portalu "maxbetsport.rs" prenosimo u celosti.

"Mlad tim Čukaričkog je hit dosadašnjeg dela šampionata Srbije. Brđani igraju fenomenalno, atraktivno i uspešno. Zato je trener belo-crnih Aleksandar Veselinović u nedelju bio gost u radio emisiji. On je tom prilikom priznao da bi voleo da njegov tim osvoji titulu, ali da je to u ovom momentu nerealno iz određenih razloga.

– Jedno su želje, a drugo je realnost srpskog fudbala. Bilo bi dobro da se pojavi još neko, Čukarički ili neki drugi klub, ko bi konkurisao za titulu, ali nažalost mislim da još nije došlo vreme za to. Iz objektivnih, društvenih okolnosti, Zvezda i Partizan će još dugo da budu šampioni u ovoj državi – rekao je Veselinović na početku razgovora za MaxBet radio.

Da li se slažete sa sudom mnogih da je Čukarički ipak napravio najzanimljiviji transfer ovog leta, kada je angažovao Danila Pantića?

– Kad govorimo o Pantiću, on je bio igrač Čelsija, a najviše ga svi poznajemo iz onoga što je igrao u Partizanu. Poslednju utakmicu je odigrao sredinom novembra prošle godine. Polako ulazi u ritam. Ne žurimo, jer smo sigurni da će, ako mi pomognemo njemu, on to nama da vrati. Dobra stvar za srpski fudbal je što se bivši igrači “večitih” iz Evrope vraćaju u domaću ligu. Raširila se konkurencija klubova koji se bore za evropsku scenu, kada se igrao plej-of imali smo praktično osam ravnopravnih konkurenata.

Čukarički je mogao da bude uz Zvezdu klub sa maksimalnim učinkom u novoj sezoni. Koliko Vam teško pada što ste ispustili dva gola prednosti protiv Vojvodine (2:2)?

– Ima nekoliko faktora. Kao profesionalci morate da zaboravite što pre ono što je bilo juče. Opredelio sam se da budem trener stvaralac, koji je okrenut ofanzivnom fudbalu. Istovremeno imam obavezu da jurim rezultate. Kada se završi utakmica, pomešana su osećanja zbog svega toga, jer bilo je i pozitivnih stvari u igri. U roku od dva minuta su se desile neke stvari na koje i jesmo i nismo mogli da utičemo. Nisam na kraju bio pozitivan, zadovoljan, bez obzira na to što smo uzeli bod na teškom gostovanju u Novom Sadu.

Čukarički prošle sezone nije uspeo da se plasira u Evropu. Da li Vas to još uvek boli?

– Rana uvek boli. Ambicije su takve, Čukarički je klub koji se pozicionirao visoko u srpskom fudbalu. Predstavljali smo Srbiju na kvalitetan način, međutim neke okolnosti koje su se dešavale prošle sezone… Nismo bili u ravnopravnim okolnostima sa drugima. Odluka koja je doneta da se ne igra plej-of zbog pandemije koronavirusa nas je dotukla, jer više nismo bili na ravnopravnoj crti da se borimo za Evropu. Nije više bilo realno da stignemo TSC, a uveren sam da bismo uspeli u tome da se rešavalo na terenu. Ostaje žal, ali moramo da razmišljamo dalje. Šta je, tu je.

Koliko je teže raditi na Banovom umesto na Topčiderskom brdu?

– Za sve bodove koje smo osvojili, možemo da stanemo iza njih integritetom, glavom i bradom. Onog trenutka kada budem tražio da mi sudija svira aut za moju ekipu, pocepaću trenersku licencu. To sam uvek pričao. Teško je kada ste osuđeni sami na sebe, ali to je i najdraže, najčestitije. Čukarički nije dobio nijedan aut na poklon, morao je da ga zasluži.

Da li se slažete da je snaga Čukaričkog u mladim igračima?

– Mi smo prošle godine afirmisali veliku grupu igrača, koji pre toga nisu bili standardni na svojoj poziciji. Petrović, Kamenović, Šapić, Kovač… Veljka Birmančevića smo vratili Partizanu pošto je bio na pozajmici, pa ga oni nisu hteli i onda smo ga doveli. Sve su to igrači koji su postali prvi put standardni igrači, mladi reprezentativci Srbije i oni su sada za jednu sezonu iskusniji. Veoma mi je drago što sam u tom trenutku bio tu, što sam bio svedok i akter njihovog razvoja. To su veoma kvalitetni igrači, transferi koje su neki već obavili to i potvrđuju.

Možda ćete da shvatite ovo pitanje kao provokaciju, ali da li se u klubu priča o premiji igračima za slučaj da osvojite Superligu?

– Nije provokacija, vaše pitanje je prirodno, sportsko. Naravno da postoji premija ako osvojimo titulu. Postoji klupski pravilnik koji određuje nagrade. Čukarički daje redovno premije i posebne nagrade za uspehe. O iznosu ne smem ja da pričam, već bi to morao da vam saopšti zvanično klub – kazao je Veselinović na kraju razgovora za MaxBet radio.

Komentari (0)

Napiši Komentar