VESTI FK Čukarički

Veselinović: Valovita utakmica, vrlo važna pobeda za Čukarički--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Valovita utakmica, vrlo važna pobeda za Čukarički

Čukarički je zabeležio treću pobedu u Super ligi, treću na domaćem terenu, posle Napretka i Radnika, savladan je i Proleter. Susreo se stručni štab Brđana sa ogromnim kadrovskim problemima, ali i sa veoma kvalitetnim rivalom, što je na startu razgovora potvrdio i trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović.

- Imam obavezu da čestitam momcima na pobedi, velikoj borbi i energiji koju su uložili da zabeležimo tri boda protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Proleter je na svim utakmicama koje smo mi analizirali od početka sezone, igrao vro dobro, iako to možda njihov bodovni saldo na tabeli ne prikazuje. Fizički su dominantna i trkački odlična ekipa, sa mnoštvom iskusnih igrača, sa nekoliko veoma kvalitetnih pojedinaca za nivo srpskog šampionata. Želim im da nastavim da ovako rade, negde taj ćurak sreće mora da se okrene i na njihovu stranu – pohvalio je borbenog rivala Veselinović.

Nije trener Brđana tražio alibi, ali je činjenica da je njegov tim bio bez nekolicine standarnih prvotimaca, Puškarića, Bogosavca, Đorđevića, Ovusua, Miladina Stevanovića...

- U fudbalu ne možete da birate, ali nama je ovaj meč došao u nezgodnom momentu. Moram da se vratim na utakmicu u Senti, neka se ne naljute moji prijatelji koji vode klub TSC, Čukarički je tamo odigrao izvanredan meč u prvih 55 minuta. Apsolutno smo dominirali u svim domenima fudbalske igre, i taj period je bio možda i najkvalitetniji Čukaričkog od kako sam ja trener ovde. Žao mi je što sredstva javnog informisanja nisu adekvatno prenela, i u pisanoj i u video formi, naš nastup na tom meču. Izgubili smo, a istovremeno smo imali pehove, ostali smo na duži period bez Puškarića i Đorđevića. U toku ove nedelje napustio nas je i Ovusu, nismo morali da računamo ni na Bogosavca, koji izvesno može da ode iz kluba u finišu prelaznog roka. Tako su svih pet igrača u defanzivnoj liniji bili prvotimci koji prošle godine nisu bili standardni. Takođe, počeli smo utakmicu sa šest mladih igrača, ispod 21 godine, ušao je potom i sedmi, Nikčević, to je dečji vrtić koji predstavlja ove sezone Čukarički – kazao je Veselinović, koji je potom nastavio:

- Kvalitetno smo i agresivno i onako kako smo se dogovorili, počeli utkamicu. Bili smo nadahnuti, osim jedanaesterca imali smo još tri izvanredne prilike. Kad smo postigli gol, onda se dešava sve ono što je normalno za ekipu koja je mlada. Utakmica je potom bila valovita, od veoma kvalitetnih momenata do onih kad nismo znali da iskontrolišemo utakmicu do kraja. Ovo je bila veoma važna pobeda za nas, idemo dalje, u nove pohode.

Komentari (0)

Napiši Komentar