VESTI FK Čukarički

Veselinović održao predavanje i pokazni trening polaznicima osme generacije UEFA PRO kursa--AleksandarVeselinovic

Veselinović održao predavanje i pokazni trening polaznicima osme generacije UEFA PRO kursa

U sklopu edukacije za polaznike osme generacije UEFA PRO kursa Aleksandar Veselinović, šef stručog štaba Čukaričkog, na stadionu na Banovom brdu održao je predavanje. Čak 25 polaznika kursa, među kojima su bili Saša Ilić, Nikola Žigić, Žarko Lazetić, Aleksandar Luković i drugi, imali su priliku da od Veselinovića čuju brojne pojedinosti na temu „Vizija igre tima FK Čukarički“.

Veselinović se biranim rečima zahvalio na poverenju koje je FSS ukazao njemu, ali pre svega klubu, koji je kao i mnogo puta ranije bio sjajan domaćin.

- Svi ste bili veliki igrači, vi i u budućnosti treba da budete nosioci razvoja srpskog fudbala. U razgovoru sa Milošem Miljanićem, kad smo dogovarali ovo predavanje, kazao sam da ne žeimo da vam „solimo pamet“. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i mojim pomoćnicima, Dušanu Đorđeviću, Oliveru Kovačeviću, Zoranu Renduliću, Milovanu Kneževiću i pavlu Delibašiću, koji je ujedno i polaznik ovog kursa. U odabiru stručnog štaba morate da mnogo vodite računa, a najbitnije je da ti ljudi u svojim oblastima znaju više od vas. Takođe, morate da im date slobodu, da svoje ideje mogu da implementiraju ka zajedničkom cilju, da te ideje budu usmerene i na taj način uklopljene – kazao je Veselinović.

Šef struke Čukaričkog je potom pojasnio temu o kojoj je kasnije održao vrlo zanimljivo predavanje.

- Možda je to u medijima malo pompezno nazvano „vizijom“. Ali, kad smo došli u Čukarički, prvo i osnovno pitanje bilo je kako i šta da se radi. Cilj je naravno da klub ostane u vrhu srpskog fudbala u Super ligi, u Kupu da doguramo što dalje, a u Evropi da prođemo prvu kvalifikacionu rundu. Drugi cilj je bio da igramo ofanzivno i da promovišemo mlade igrače. Znate da je ovo privatni klub, da gospodin Obradović ulaže svoja sredstva... – istakao je Veselinović, koji je potom nastavio:

- Na prvom okuljanju imali smo čak 16 od 24-25 igrača koliko ih je tad bilo u pogonu, iz Omladinske škole Čukaričkog. Ne želim da pravim reklamu našoj školi, ali ću samo dodati da naš klub u mladoj reprezentaciji trenutno ima petoricu reprezentativaca, a sticajem administrativnih okolnosti tu nije Kovač, a zbog ranijih povreda nema Đorđevića i Veličkovića. A svi su ti momci prošli školu Čukaričkog, što dovoljno govori kakav potencijal imamo. Takođe, u svakom meču imamo veliki broj igrača mlađih od 21 godine, u proseku petorica njih je u startnoj postavi.

Veselinović je potom uz sjajno odrađenu prezentaciju i brižljivo birane isečke sa utakmica, uz akcenat na nedavnu pobedu protiv Partizana, na konkretnim primerima govorio polaznicima o mnogim stvarima. Posle predavanja usledio je i pokazni trening prvog tima na terenu Čukaričkog, koji su polaznici osme generacije UEFA PRO kursa po kišnom vremenu odgledali sa velikom pažnjom.

Polaznici kursa su: Pavle Delibašić, Miodrag Anđelković, Mirko Bunjevčević, Nenad Grozdić, Ljubiša Dunđerski, Slavoljub Đorđević, Milan Đurić, Nikola Žigić, Saša Ilić, Željko Kalajdžić, Nenad Kovačević, Danko Lazović, Aleksandar Linta, Žarko Lazetić, Aleksandar Luković, Saša Mićović, Marko Mitrović, Slobodan Marović, Marko Pantelić, Sreto Ristić, Lidija Stojkanović, Igor Savić, Aleksandar Stanković, Goran Serafimović i Goran Stanić. U publici su pored Milana Miljanića bili i naši eminentni stručnjaci Branko Sosa Babić i Slobodan Bobe Pavković, kao i kompletan stručni štab Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar