VESTI FK Čukarički

Veselinović: Očekuje nas teška utakmica, ali imamo pravo na nadu-DarkoPuškarić-AleksandarVeselinovic

Veselinović: Očekuje nas teška utakmica, ali imamo pravo na nadu

Uoči večernjeg treninga Čukaričkog na stadionu „Aker“ u Moldeu održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali trener Aleksandar Veselinović i prvotimac Darko Puškarić. Šef struke Čukaričkog biranim rečima je govorio o rivalu u drugom kolu, prvi meč protiv Moldea biće igran u četvrtak od 19 časova u Norveškoj.

- Ukazala nam se prilika da gostujemo u simpatičnoj zemlji, koja ima izvanrednu fudbalsku infrastrukturu. Imaćemo priliku da igramo na prelepom fudbalskom objektu, protiv rivala koji zaslužuje mnogo komplimenata za sve ono što poslednjih godina radi i za način na koji predstavlja fudbalsku igru i sam fudbal u celini. U ovom momentu Molde se nalazi u vrhu domaćeg fudbalskog prvenstva, sasvim zasluženo. Znamo da su i prošle godine bili veoma ozbiljni u evropskim takmičenjima, u grupnoj fazi su između ostalog na domaćem terenu, gde su veoma opasni, pobedili Zenit iz Sankt Peterzburga. Na toj utakmici imali su posed lopte preko 61 odsto, što je nezamislivo protiv tog ruskog tima. Sa druge strane, ekipa su koja je veoma iskusna, igraju dominantann fudbal, kroz posed, nekarakterističan za skandinavsko područje, više liče na neku ekipu sa Pirineja. U svojim redovima imaju četiri što bivša, što sadašnja reprezentativca Norveške, ako se ne varam i šest mladih reprezentativaca – kazao je u uvodnom izlaganju Aleksandar Veselinović, šef struke Čukaričkog.

Veselinović je posle pohvala rivalu istakao da će se njegov tim boriti da izbori što bolji rezultat u dvomeču protiv Norvežana.

- Očekuje nas teška utakmica. Ali kao i pred Banants, imamo pravo na nadu. Treba da se odmerimo sa ekipom kao što je Molde, da tražimo svaku moguću šansu da oidgramo dobro i da u dve utakmice probamo da izvučemo maksimum. Da se rpiakžemo u anbjem svetl i ako je moguće da nam to donese plasman u narednu rundu takmičenja.

Darko Puškarić, najiskusniji u timu Čukaričkog, takođe je pohvalio Norvežane, ali je istakao da je cilj njegovog tima plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovde. Znamo da Čukarički nikad u svojoj istoriji, u prethodna tri pokušaja, nije prošao drugo kolo, ali se ne obaziremo na te činjenice, već se fokusiramo na narednog protivnika. Svakako da bi nam mnogo značilo da srušimo tu tradiciju. Ali, sada imamo daleko ozbiljnijeg protivnika nego što je to bio Banants. Svakako da nećemo gubiti nadu, ali nećemo gubiti ni glavu ukoliko nešto, ne daj Bože, krene naopako. Borićemo se da donesemo pozitivan rezultat u Beograd i da ćemo pred našom publikom imati šansu da ostvarimo našu veliku želju, a to je plasman u treće kolo. Smatram da našoj mladošću, energijom i željom možemo nešto da uradimo.

Komentari (0)

Napiši Komentar