VESTI FK Čukarički

Veselinović: Meč protiv Radničkog model po kojem Čukarički treba da igra--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Meč protiv Radničkog model po kojem Čukarički treba da igra

Čukarički je slavio pobedu u jednom od derbija sedmog kola Super lige Srbije, petu ove sezone, četvrtu na domaćem terenu, protiv niškog Radničkog (1:0). Presudio je pogodak Asmira Kajevića iz 80. minuta, ali su belo-crni zaista dominirali u svim aspektima fudbalske igre, što je posebno istakao i trener najmlađeg tima u Super ligi, Aleksandar Veselinović.

- Odigrali smo utakmicu protiv veoma kvalitetnog kluba, sa velikom tradicijom. Istakao bih da smo zasluženo pobedili, dominirali smo u svim aspektima fudbalske igre svih 90 minuta. Odavno nisam bio zadovoljniji kao trener ritmom kojim smo odigrali meč. Imali smo pored postignutog gola još šansi, ali je najbitnija pobeda, odnosno da smo nastavili dobru seriju, posle šest mečeva imamo pet trijumfa, uz sve probleme koje smo imali. Ovo je model po kojem Čukarički treba da igra, sa ovako mladom ekipom, momcima čestitam na uloženom trudu, želji, agresiji, borbi. Predstoji nam dvonedeljna pauza, u kojoj ćemo biti lišeni igrača koji su pozvani u razne reprezentativne selekcije. Na žalost, imamo i nekoliko povređenih igrača, te će nam ova pauza dobro doći – kazao je Aleksandar Veselinović.

Šef struke Čukaričkog je još jednom istakao mladost svog tima, ujedno je i upozorio da očekuje uspone i padove ekipe u nastavku takmičenja na domaćoj sceni.

- Ponavljam se već kao papagaj, u protokolu smo imali deset igrača mlađih od 21 godine. Jednostavno, sve je vezano za to, stalno sam govorio da smo spremni na činjenicu da će biti uspona i padova. Videli ste to na meču protiv Rada, imali smo prazan hod od šest-sedam minuta, koji je mogao skupo da nas košta. Ali, momci fantastično rade. Kad imate uređene odnose u klubu i kad je jasna strukturalna opredeljenost, gde svako ima svoj deo odgovornosti, sa tačno određenim pozicijama, onda je sve lakše. Duel Čukaričkog i Radničkog je bio sudar dva koncepta u srpskom fudbalu. I sam sam bio igrač Radničkog, te imam veliko poštovanje prema ovom klubu, gradu Nišu i ljudima koji su tu, uvek će tako biti. Sa druge strane, imate klub koji gaji svoje petliće, pionire, kadete, omladince, daje im šansu i na takav način želi da opstaje. Stoga, nije čudo da se konstantno pojavljuju deca koja su motivisana, koja su gladna i željna da izađu na fudbalsku mapu, a imaju podršku ostalih struktura. To je zasluga organizovanosti i jasno postavljenog sistema unutar kluba – istakao je Veselinović.

Veljko Birmančević, novopečeni mladi reprezentativac Srbije nije počeo duel protiv Radničkog, a Veselinović je imao jasan odgovor zašto je to bilo tako.

- Čitavih 12 godina sam u svojoj karijeri radio sa decom. Verujte mi, kad neko kaže „ja sam napravio igrača“, to je glupost. Dakle, onaj koji je napravio Mesija, možemo da mu kažemo „izvoli, napravi još jednog“. Ne! Igrač se rađa. Zbog potencijala i mogućnosti koje ima Birmančević, mogu da kažem da je pravi dragulj. Ne smemo da zaboravimo da on prethodne dve godine nije igrao u kontinuitetu. Partizan se, po odluci ljudi iz kluba, opredelio da Birmančević nije kvalitet i perspektiva, a on je potom u roku od dva meseca došao u mladu reprezentaciju Srbije. Za mene je Birmančević bio standardni igrač u duelu protiv Nišlija, ali zbog neke naše koncepcije i postavke igre Radničkog, procenili smo da bi njegov udeo i efikasnost bili mnogo veći u poslednjih pola sata igre. To je jedini razlog što on nije počeo utakmicu protiv Radničkog.

Veselinović je pohvalio i mladog dimitrija Kamenovića, koji je već drugu utakmicu starter, ali je govorio i o Miroslavu Bogosavcu i Petru Mićinu.

- Imamo mnogo igrača i u defanzivnom i u ofanzivnom delu, koji konkurišu za tim. Bilo bi zaista nekorektno da ne spomenemo mladog Kamenovića, koji je odigrao tek treći meč ove sezone, a nastupao je i na poziciji štopera i na poziciji levog beka. Birmančević nije počeo utakmicu protiv Radničkog samo zbog konceptualnih stvari. Igrali smo meč i pre četri dana, a njegove karakteristike su takve da je energetska potrošnja takva, da je napa procena bila da on treba da igra poslednjih pola sata utakmice. Bogosavac je još uvek član Čukaričkog, sve ono što se dešava dalje oko njegovog eventualnog transfera nije u mom domenu, postoje strukture u klubu koje se time bavim. Što se Mićina tiče, situacija je takva da je on igrač koji će u narednom periodu doprinositi Čukaričkom.

Komentari (0)

Napiši Komentar