VESTI FK Čukarički

Veselinović: Čestitke mojim mladim igračima, do kraja meča nisu gubili glavu u ovakvoj utakmici--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Čestitke mojim mladim igračima, do kraja meča nisu gubili glavu u ovakvoj utakmici

Posle remija protiv Vojvodine (0:0) i prve utakmice Super lige Srbije ove sezone na domaćem terenu koju Čukarički nije rešio u svoju korist, trener domaćih Aleksandar Veselinović nije bio nezadovoljan.

- Iskrene čestitke apsolutno svim akterima utakmice, igračima Vojvodine i naše ekipe, i sudijskoj brigadi koja je obavila svoj posao, ali i obema klupama na mnogo uložene energije. Bila je ovo tvrda, hazarderska utakmica, sa mnogo duela i taktičkog nadmudrivanja. Obe ekipe su probale da iskoriste svoj kvalitet i da ujedno anuliraju nedostatke. Mislim da je rezultat realan, iako smo imali šansu utakmice. Ipak, treba biti pošten i reći da je i Vojvodina imala svoje prilike, ne treba da budemo bahati, treba da poštujemo druge da bi bili ispoštovani – istakao je na početku razgovora Veselinović.

S obzirom da je Čukarički imao čak četiri mlada reprezentativca, Đorđa Petrovića, Dimitrija Kamenovića, Veljka Birmančevića i Slobodana Tedića, koji su sa Orlićima u utorak bili u Poljskoj, to je prilično poremetilo trenažni proces Brđana.

- Veliko mi je zadovoljstvo kad ekipa ovakve mladosti odigrava ovakvu utakmicu do poslednjeg minuta taktički, da ne gubi glavu. Nije to bio samo sad slučaj, mi smo mnogo utakmica odigrali pri tvrdom rezultatu. Takođe, istakao bih tu činjenicu da smo imali četiri mlada reprezentativca koji su se u sredu popodne vratili iz Poljske. Oni 10-11 dana nisu bili u našem trenažnom procesu, a trojica su igrala protiv Vojvodine, samo Kamenović nije, s obzirom da je igrao čitav meč protiv vršnjaka iz Poljske. Kad imate tu raznolikost u trenažnom procesu, ne možete da očekujete tečnost u igri. Mislim da smo mi negde u kontunuitetu igre bili na višem nivou u dosadašnjem toku prvenstva, nego što je to bio slučaj protiv Vojvodine – priznao je Veselinović, istakavši pritom objektivne okolnosti.

O treneru i igračima novosadskog tima, Veselinović je govorio samo sa rečima hvale.

- Želim da se veoma precizno izrazim, da mom dragom kolegi Lalatoviću, koji je moj školski, generacijski drug, sa kojim imam izvanredan odnos, koji je u nekim trudnim momentima za moju karijeru bio jedan od retkih koji mi je davao podršku, poželim sreću, isto tako i njegovim igračima. Zaista imam unutrašnju potrebu da to kažem. Ovakve utakmice vraćaju veru, nije naš fudbal toliko loš koliko se takav ambijent stvara oko njega. Kad pogledamo neke druge lige, mislim da nemamo čega da se sramimo.

Veselinović je istakao da nije od onih trenera koji bi uoči nekog duela bili spremni „da potpišu nerešeni ishod“, ali da je realan o oceni da je protiv Vojvodine taj rezultat bio najpravedniji po onome što je viđeno na terenu.

- Radim sa izvanrednom grupom momaka, vrhunskih profesionalaca. Zaista, svaki dan osećam zadovoljstvo, njihovim odnosom, što je posledica i selekcije i nekih odnosa i organizacije unutar kluba. Što se tiče nerešenog rezultata, nikad od mene pre utakmice nećete čuti da bih potpisao da sam zadovoljan tim ishodom. Rekao sam da kad se sve izvaga, vruće glave, da je ishod pravedan. Mislim da smo na nekim delovima terena mogli da odigramo malo kvalitetnije, ali ne sa željom, to je bilo na vrhunskom nivou.

Za ocene o raspletu sezone, kao što kaže Veselinović, sada je prerano. Ali, naredni period, u kojem će se igrati u ritmu sreda-subota, mogao bi da stvori jasniju sliku.

- Prepuštamo Vojvodini da bude na vrhu, tu vetrovi malo jače duvaju. Mi ćemo da budemo malo iza, pa će nam biti malo lakše. Ne zaboravite da imamo utakmicu manje, protiv Crvene zvezde, nemojte da mislite da ne računamo taj meč. I tu ćemo igrati kao što smo to činili do sada. Sad je rano da se govori o završetku prvenstva. Jasno moje opredeljenje, ali i saradnika i igrača je da idemo korak po korak. Sad je najvažnije da se odmorimo, da se spremimo potom za sredu i utakmicu osmine finala Kupa Srbije protiv Teleoptika. Ulazimo u ubitačan ritam, onaj ko bude mudriji, ko bude racionalniji, ko bude ekonomisao energiju i snagu, ostvariće više. Na kraju ćemo da sumiramo sve i da vidimo dokle nas je to dovelo – diplomatski je zaključio Aleksandar Veselinović, šef struke Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar