VESTI FK Čukarički

Veselinović: Bili smo u kontraritmu, najvažnija su tri boda--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Bili smo u kontraritmu, najvažnija su tri boda

Čukarički je nastavio sjajan niz mečeva protiv Rada, zabeležio je 11. pobedu u prethodnih 14 mečeva, uz tri remija. Ujedno, Brđani su ostali na trećoj poziciji, sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Vojvodina, jednim više od najbližeg pratioca Partizana.

- Došli smo do pobede i tri boda protiv Rada. I to veoma teško. Moram da budem pošten i da kažem da smo u većem delu utakmice bili u kontraritmu, isto važi i za većinu igrača. Ali, posle pauze i prethodnog poraza u Kruševcu za nas je najvažnije da smo osvojili tri boda. Mnogo igrača iz raznoraznih razloga je bilo u takvom stanju, ali nije vreme da pričamo o tome i da tražimo neka opravdanja – kazao je Aleksandar Veselinović, trener Čukaričkog, koji je potom nastavio:

- Igrali smo protiv veoma organizovane i kvalitetne ekipe, u poslednjih šest kola pružaju veoma kvalitetne partije. Ne liče na ekipu od početka prvenstva. Mi smo i na Banjici vrlo teško pobedili, ali iz te ekipe nije bilo mnogo igrača. Analizirajući utakmicu protiv Lučana, gde su oni bili bolja ekipa, a igrom slučaja nisu pobedili, kao i kad su dobili vrlo kvalitetnu ekipu Spartaka, igrajući kvalitetno protiv Zvezde na Marakani, videli smo da se radi o trkački izvanrednoj ekipi. Probali smo da napravimo skauting onako kako dolikuje. Radu i kolegi Radojičiću želim sve najbolje. Treba što pre da zaboravimo ovu utakmicu, da se odmorimo i okrenemo narednim utakmicama, ima ih četiri do pauze. Davno je bilo kad smo počeli pripreme 15. juna, sa puno napora to guramo i iznalazimo nove motive.

Veselinović je pomenuo i sudije meča, u pozitivnom kontekstu.

- Moram ovom prilikom, iako to nije moj manir, da istaknem da su najkvalitetniji akteri utakmice bile sudije. Bilo bi dobro za srpski fudbal da na ovakav način što više mojih kolega i ja imamo priliku da im čestitamo. Želim im da ovako nastave i da na svakoj utakmici dobijaju pohvale od mojih kolega. Ovo nije vezano za činjenicu da smo mi pobedili, zaista ovako mislim.

Odsustvo standardnih prvotimaca Docića i Bogosavca se osetilo u ekipi Čukaričkog, nije to krio ni Veselinović.

- Ne bih da tražim bilo kakav alibi, ali zaista mislim da je Docić najkvalitetniji igrač u Super ligi na toj poziciji. Njegovo odsustvo je moralo da se oseti. Ponosni smo što dajemo toliko mladih reprezentativaca za Srbiju, alii njima je potrebno vremena da se vrate u ritam. Opet, nemam šta mnogo da zamerim igračima, pokazali su želju, borili su se fantastično. Vremenski uslovi su bili nenormalno teški za igru. Ali, to je fudbal, igra se na otvorenom, u takvim uslovima. Trebalo je da odigramo mnogo kvalitetnije, ali najvažnija su tri boda, idemo dalje – zaključio je Veselinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar