VESTI FK Čukarički

Veljko Birmančević: Maksimum protiv Voždovca za još jednu pobedu-VeljkoBirmančević-

Veljko Birmančević: Maksimum protiv Voždovca za još jednu pobedu

Čukarički je vezao tri meča bez poraza, u tom nizu dva puta su Brđani slavili protiv Novog Pazara (u Kupu Srbije i u Super ligi), dok su protiv TSC-a odigrali nerešeno. Brzo su belo-crni, prethodno vezavši dva poraza, vratili samopouzdanje, i to pred derbi kola kad na Banovo brdo stiže Voždovac (subota, 16 časova).

Teško je protiv Pazaraca bilo izdvojiti igrača utakmice, s obzirom da je Asmir Kajević bio dvostruki strelac, Nikola Ćirković dvostruki asistent, a Veljko Birmančević je postigao gol i imao asistenciju. Bio je ovo treći gol ove sezone momka rođenog u Šapcu, uz to ima i ukupno četiri asistencije.

- Nisam video izjavu beka Novog Pazara u kojoj je rekao da se neću naigrati, ne čitam mnogo šta izlazi u štampi, fokusiran sam uglavnom na treninge i utakmice. Ali, pre meča su mi to saopštili trener Đorđević i sportski direktor Mirosavljević, iskreno imalo je pozitivan efekat. Čim su me iz redova protivničke ekipe apostrofirali, onda je to dokaz da vredim – kazao je Veljko Birmančević, ofanzivni vezista Čukaričkog.

Gol koji je Birmančević postigao protiv Pazaraca bio je vrlo efektan, čak trojici igrača u toj akciji lopta je prošla kroz noge. Razmuljivo, taj pogodak je među kandidatima za gol kola.

- Nisam imao mnogo vremena da razmišljam, ali prvom igraču sam hteo da „proturim“ loptu kroz noge. Štoperu sam želeo još u prvom poluvremenu, ali me je osujetio, vratio sam mu u toj akciji. A golmanu je jednostavno lopta prošla tu, tako se poklopilo. Vrlo mi je drag ovaj pogodak, jedan od najdražih u karijeri.

Ranije je Veljko imao običaj da skida dres prilikom proslave gola, to nije bio slučaj ove sezone.

- Nisam želeo da to i sada radim, neće više biti toga. Prošle su me „dečije bubice“ – kazao je Birmančević.

Naredni rival Čukaričkog biće iz vrha tabele. Gradski rival Voždovac igra vrlo dobro ove sezone, trenutno je bolje plasiran od Brđana, sa bodom više iz 13 mečeva.

- I mi igramo bolje u poslednjih nekoliko mečeva. Činjenica je da nam se oporavilo dosta igrača, stigao je i Mijailović, odmah je i atmosfera u timu mnogo bolja. Na nama je da nastavimo sa dobrim igrama i da počnemo da pobeđujemo u nizu. Samo tako možemo da ostvarimo proboj u vrh tabele i da ostvarimo cilj, a to je plasman u Evropu. Naredni rival je vrlo kvalitetna ekipa, koja se brzo izdigla posle nešto lošijeg starta. Naravno, idemo na pobedu, ali do nje možemo samo ako pružimo maksimum – upozorio je Veljko Birmančević.

Komentari (0)

Napiši Komentar