VESTI FK Čukarički

Veliki preokret pionira Čukaričkog protiv Partizana--MarkoMartac

Veliki preokret pionira Čukaričkog protiv Partizana

Proteklog vikenda čak tri mlađe generacije Čukaričkog igrale su protiv vršnjaka Partizana. Učinak je bio polovičan, omladinci su poraženi sa 3:0, kadeti su odigrali nerešeno (1:1), dok su trijumfovali pioniri (4:3).

Taj poslednji meč bio je i najzanimljiviji, s obzirom da su crno-beli vodili sa 3:1, ali su na kraju mladi Brđani uspeli da preokrenu i stignu do najvažnije pobede ove sezone. Poveo je Čukarički golom Maksimovića u šestom minutu, Partizan je preokrenuo pogocima Ivića u 13. i 28, odnosno Rakonjca u 43. minutu. Ipak, belo-crni su do trijumfa došli posle drugog preokreta na meču, sada u njihovu korist, pogađali su Delibašić u 44, ponovo Maksimović u 49. i na kraju Arsović u 66. minutu.

- U ranoj fazi meča smo poveli, ali je Partizan brzo izjednačio, a potom i stekao dva gola viška. Ipak, moja ekipa je pokazala karakter, nije klonula duhom i ne samo da su momci stigli da izjednače, nego su i ostvarili veliku pobedu. Ovoga puta se istakao Leonardo Brando Maksimović, sa dva pogotka – kazao je Marko Martać, prvi trener generacije momaka rođenih 2005. godine.

Iako je lepo pobeđivati, posebno u duelima protiv večitih rivala, Martać ističe da su prioritet u mlađim kategorijama neke druge stvari.

- Pre svega, želimo da izbacimo što više igrača, da pružimo šansu momcima koji su veoma talentovani. Rezultat nam nije prioritetan, nikad to nije ni bio slučaj u mlađim kategorijama Čukaričkog. Sa druge strane, naravno da je lepo kad se pobeđuje.

Istakao je Martać da sa svim selekcijama u Omladinskoj školi ima sjajnu saradnju:

- Zaista su nam fantastični odnosi, svi smo kao jedan, dajemo savete jedni drugima, podržavamo momke na svim utakmicama kad je to moguće. To je samo još jedan dokaz zdravih odnosa u klubu koji je sjajno organizovan – zaključio je Martać.

Od ostalih mlađih kategorija, pored već pomenutih omladinaca i kadeta, nastupali su još mlađi kadeti, koji su slavili protiv novobeogradskog Radničkog sa 4:3, kao i mlađi pioniri, koji su bili bolji od Sinđelića – 7:0. Petlići su učestvovali na turniru u Raškoj, gde su zauzeli treće mesto. Nagrada za najboljeg strelca turnira pripala je Mihajlu Cvetkoviću.

Komentari (0)

Napiši Komentar