VESTI FK Čukarički

Veliki preokret Čukaričkog za pobedu protiv Crvene zvezde!--

Veliki preokret Čukaričkog za pobedu protiv Crvene zvezde!

Čukarički – Crvena zvezda 3:2 (2:2)

Strelci: 0:1 – Marin u 7, 0:2 – Ben iz jedanaesterca u 19, 1:2 – Mudrinski u 22, 2:2 – Stojanović u 38, 3:2 – Mudrinski u 67. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 3.000. Sudija: Igor Stojiljković (Beograd). Pomoćnici: Milovan Ristić (Beograd) i Dalibor Đurđević (Kruševac). Žuti kartoni: Stojanović, Kovač, M. Stevanović (Čukarički), Jovančić (Crvena zvezda).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Docić, M. Stevanović, Mudrinski (od 71. Tedić), Birmančević, Puškarić, Stojanović, Bogosavac, Luković (od 83. Šarić), Šapić, Kovač (od 76. Kopitović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Ivanić, Marin, Milunović, Čaušić (od 86. Vulić), Jovančić, Stojković, Ben (od 63. Simić), Gobeljić, Savić, Vukanović (od 77. Jirka).

U derbiju drugog kola plej-ofa Čukarički je ostvario veliku pobedu protiv Crvene zvezde, naneviši joj prvi poraz u sezoni, i to posle preokreta i vođstva lidera na tabeli od 2:0. Uz dva gola Ognjena Mudrinskog i jedan Luke Stojanovića, Brđani su došli do velike pobede - 3:2, ujedno su prekinuli niz Crvene zvezde od 57 mečeva bez poraza u Super ligi.

Prva šansa na meču i gol za Crvenu zvezdu. Vukanović je umakao odbrani Čukaričkog po desnoj strani, ušao je u šesnaesterac, potom uputio sjajan povratni pas ka Marinu, kojem nije bilo teško da sa pet metara savlada Nemanju Stevanovića – 0:1. Uzvratili su brđani u 12. minutu, Birmančević je oprobao udarac sa 20 metara, lopta je otišla za malo preko Borjanovog gola.

U 13. minutu fantastična prilika za Čukarički, Miladin Stevanović je lako pretrčao Savića, potom odlično uposlio Mudrinskog, koji je sa sedam metara šutirao pored Borjanovog gola. U 18. minutu jedanaesterac za crveno-bele, posle starta Šapića na Vukanoviću sudija Stojiljković pokazao je na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je El Fardu Ben – 0:2.

Odmah posle drugog gola gostiju, trener Čukaričkog je uzviknuo svojim izabranicima da nastave da se bore, a ubrzo su se domaći i vratili u igru. Luka Luković je odlično centrirao sa leve strane, a Mudrinski je sa deset metara glavom matirao Borjana – 1:2. Vrlo dobru priliku u 32. minutu imao je Ben, natrčao je na loptu posle sjajno ubačene lopte Marina sa leve strane, ali je šutirao pored gola Stevanovića.

Pokušao je Marin udarcem sa 25 metara, lopta je za malo prohujala pored gola Čukaričkog. Odmah potom, u 38. minutu fantastičan napad Brđana, Luka Stojanović je primio loptu na 22-23 metra, načinio korak-dva i naciljao rogalj Zvezdinog gola, Borjan je bio nemoćan – 2:2.

Na prvu ozbiljniju priliku u nastavku čekalo se sve do 67. minuta. Ubacio je loptu iz slobodnog udarca Docić, a ponovo je najviši u skoku bio Mudrinski, koji je po drugi put savladao Borjana za preokret – 3:2. Tri minuta kasnije pokušao je sa 23 metra Jovančić, ali je Stevanović uhvatio „živu“ loptu. Imao je priliku Marin iz slobodnog udarca u 88. minutu, gotovo sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane, ali je šutirao visoko preko gola domaćih.

Komentari (0)

Napiši Komentar