VESTI FK Čukarički

Velika pobeda Čukaričkog u derbiju kola protiv TSC-a u Bačkoj Topoli--

Velika pobeda Čukaričkog u derbiju kola protiv TSC-a u Bačkoj Topoli

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Čolović u 37, 1:1 – Ratkov u 47, 1:2 – Kajević iz jedanaesterca u 67. minutu. Stadion: „TSC arena“. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Miloje Milićević. Žuti kartoni: Tomanović (TSC), Mijialović, Kovačević (Čukarički).

TSC: Jorgić, Varga (od 63. Krsmanović), Stojković, Tomanović, Zec, Banjac, Petrović, Rajković, Petković (od 63. Stanojev), Đakovac (od 73. Milićević), Ratkov (od 63. Vukić).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Kovačević, Stevanović, Jovanović (od 39. Rakonjac), Kajević (od 75. Lukić), Mijalović, Čolović (od 75. Čolić), Drezgić (od 56. Šapić), Savić (od 56. Ergelaš), Kovač.

Čukarički je slavio veliku pobedu u derbiju 12. kola protiv TSC-a u Bačkoj Topoli – 1:2. Brđani su poveli golom Stefana Čolovića u 37. minutu, domaći su izjdnačili na startu drugog poluvremenakad je precizan bio Ratkov, a trijumf je pogotkom iz jedanaesterca obezbedio Asmir Kajević.

U prvih pola sata nije bilo mnogo prilika. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a oba rivala su bila vrlo oprezna. TSC je dve dobre šanse imao posle prekida, oba puta je iz slobodnih udaraca lopta išla u šesnaesterac Brđana, oba puta je bilo opasno, ali je Petrović ukrotio udarce Zeca i Tomanovića. Mogli su belo-crni u dva navrata do ozbiljnih prilika, ali im je nedostajao završni pas. Najbolju priliku propustio za Čukarički propustio je Savić, koji je natrčao na jedan odbitak, ali je sa 15 metara, iz izgledne pozicije, vrlo loše šutirao.

Fantastičnu priliku belo-crni su imali u 34. minutu, Čolović je na 35 metara stigao do lopte pre golmana Jorgića, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je Zec u poslednjem trenutku stigao loptu gotovo na gol-liniji. Prilikom te intervencije, igrač TSC-a je povredio Đorđa Jovanovića, koji je dobio žestok udarac, pa je morao van igre.

Posle ubacivanja iz ugla minut kasnije na odbitak je natrčao Kovač, snažno je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je izblokiran. Ipak, Čukarički je inicijativu kurnisao vođstvom u 37. minutu, ovoga puta posle lošije intervencije odbrane domaćih Čolović je primirio loptu i precizno naciljao sa 15 metara, Jorgić je bio kratak – 0:1. U nadoknadi vremena TSC je bio bolji rival, Petković je sjajno šutirao sa 18 metara, ali je još lepše odbranio Petrović.

Samo što je počelo drugo poluvreme, TSC je izjednačio. Posle ubacivanja sa leve strane Ratkov je bio najviši u skoku, preciznim udarcem glavom savladao je Petrovića – 1:1. Mogao je tim iz Bačke Topole do preokreta već u 53. minutu, imali su dve sjajne prilike u jednoj akciji, najpre je Petković umakao čuvarima i šutirao sa 16 metara, Petrović je obranio, lopta se odbila do Zeca, ali je Kovačević sjajno intrevenisao na metar od gola.

U 62. minutu još jedan dobar napad TSC-a, Ratkov se izborio za poziciju i šutirao sa 17 metara, ali je Kovačević uspeo da ga u poslednji čas izblokira. Pet minuta kasnije Čukarički je ponovo poveo. Tošić je odlično dodao loptu do Kovača, koji je prošao dvojicu igrača u protivničkom šesnaestercu, potom je oroben. Siguran realizator najstrože kazne bio je Kajević – 1:2.

Opasan je bio domaćin u 71. minutu, Zec je umakao odbrani Čukaričkog i iskosa sa leve strane šutirao sa desetak metara, lopta je prohujala pored stative Petrovićevog gola. Fantastičnu priliku da možda i obezbede pobedu Brđani su imali u 76. minutu, Rakonjac je dobio duel sa daleko iskusnijim Rajkovićem, predriblao je i golmana, ali je „izgubio korak“, pa su domaći nekako uspeli da se odbrane.

Zapretio je Milićević u 84. minutu, snažno je šutirao sa 20 metara, ali zamalo preko gola Petrovića. U 90. minutu posle kornera fantastična šansa za TSC, Tomanović je bio najviši u skoku, pogodio je stativu, a potom je Petrović pokupio loptu. Već u sledećem napadu kolosalna prilika za Čukarički, ali je Ergelaš sa desetak metara promašio gol. U trećem minutu nadoknade Čolić je kao na tacni poslužio Rakonjac, čiji je šut odbranio Jorgić.

Komentari (0)

Napiši Komentar